Undervisningsmaterialer om plast

Plastindustrien har udarbejdet forskellige undervisningsmaterialer, der kan bruges direkte i din undervisning.

Del:

PLASTLAB

PLASTLAB giver dig mulighed for at blive meget klogere på de mest udbredte plasttyper, deres anvendelser og genanvendelsesmuligheder. Derudover indeholder PLASTLAB også et hæfte med række forsøg, der kan bruges direkte i din undervisning.

Bestil PLASTLAB her.

Platform

Platform er et undervisningsmateriale, der kan anvendes i fysik- og kemiundervisningen i folkeskolen 8.-10. klasse, samt gymnasiet og HTX. Platform lægger op til diskussion om aktuelle emner som miljø, forurening og brug af naturens ressourcer. Platform indeholder samtidig opgaveløsninger, så eleven opnår større viden om de forskellige plastmaterialer.

Download det her.

Plastikhelteskolen

Som en del af Projekt Plastfrit Hav har Plastic Change, Det Økologiske Råd og Plastindustrien udviklet undervisningsmaterialet ‘Plastikhelteskolen’. Materialet er målrettet elever i 5.-6. klasse, og i forløbet stifter eleverne bekendtskab med plastens historie, plastens opbygning og egenskaber, nedbrydning af plast og udfordringerne med plast i naturen – herunder særligt i havet.

Download det her.

Forsøgsvejledninger

Vi har samlet en række vejledning til forsøg, du kan lave i fysik/kemi-undervisningen.

Gå til oversigt over forsøgsvejledninger.

Det Store Plastleksikon

Vi udarbejdet et stort online opslagsværk med beskrivelser af forskellige plasttyper, produktionsprocesser og de mange forskellige plastfagtermer.

Gå til Det Store Plastleksikon.

Plastens ABZ: En verden af plast

En lille introducerende grundbog om plasttyper, anvendelsesområder, produktionsmetoder mv.

Download den her.

Undervisningsforløb om plastens egenskaber og genanvendelse (8-9. klasse)

Dansk Arbejdsgiverforening har i forbindelse med initiativet “Åben Virksomhed” i samarbejde med Plastindustrien udarbejdet gratis  undervisningsforløb og -materialer om plast og genanvendelse.

Download forløb og opgaver her.