Om plastmageruddannelsen

Bliv plastmager – og gør en forskel for fremtidens plastprodukter
Som plastmager får du den nyeste viden om produktion, automatisering, genanvendelse og miljø. Uddannelsen veksler mellem skoleperioder og praktik i en topmoderne plastvirksomhed – og du får løn under hele forløbet.

Del:

En plastmager arbejder med hænderne og store computerstyrede maskiner og robotter for at lave alt fra vindmøller til mobiltelefoner. Efter fire år som lærling er du uddannet plastmager og har gode jobmuligheder i en stor plastbranche – også i fremtiden.

Med en praktisk og solid viden om plast kan du være med til at gøre en forskel for miljøet og arbejde med genanvendelse og fremstilling af produkter af biobaseret plast

I skoleperioderne bor du på en af skolerne, hvor uddannelsen foregår: enten den Den jydske Haandværkerskole udenfor Aarhus. Det er som at være på efterskole – men du får ansvar som en voksen. Du kan også tage plastmageruddannelsen på AMU Syd i Ribe.

Gode praktikmuligheder i plastbranchen

I plastbranchen er der gode muligheder for praktikpladser til EUD-elever der kan og vil lære plastmagerfaget. Som plastmagerlærling skal du have lyst til og mod på at blive en del af en arbejdsplads på lige fod med dine kollegaer. Vi sætter stor pris på man møder til tiden, er selvstændig og tager initiativ, samt er nysgerrig på at lære plastmagerfaget.

Du behøver ikke at have høje karakterer, men du skal også være indstillet på muligvis at flytte efter en praktikplads i en anden del af landet.

Plastmageruddannelsen kan derfor være et spændende alternativ til mange af de traditionelle erhvervsuddannelser, hvor det ofte er svært at få en praktikplads.

Vi har samlet alt hvad du skal vide om uddannelsen har vi samlet på www.blivplastmager.dk.