Om plastmageruddannelsen

En erhvervsuddannelse uden praktikpladsmangel? I plastbranchen er der gode muligheder for praktikpladser til unge der kan og vil

Del:

En plastmager arbejder med hænderne og store computerstyrede maskiner og robotter for at lave alt fra vindmøller til mobiltelefoner. Efter fire år som lærling er du uddannet plastmager og har gode jobmuligheder i en stor plastbranche – også i fremtiden.

I skoleperioderne bor du på skolen, hvor uddannelsen foregår: Den jydske Haandværkerskole udenfor Aarhus. Det er som at være på efterskole – men du får ansvar som en voksen.

Gode praktikmuligheder i plastbranchen

I plastbranchen er der gode muligheder for praktikpladser til EUD-elever der kan og vil lære plastmagerfaget. Som plastmagerlærling skal du have lyst til og mod på at blive en del af en arbejdsplads på lige fod med dine kollegaer. Vi sætter stor pris på man møder til tiden, er selvstændig og tager initiativ, samt er nysgerrig på at lære plastmagerfaget. Du behøver ikke at have høje karakterer, men du skal kunne sige ja til dette for at være sikret en praktikplads. Du skal også være indstillet på muligvis at flytte efter en praktikplads i en anden del af landet.

 

Plastmageruddannelsen kan derfor være et spændende alternativ til mange af de traditionelle erhvervsuddannelser, hvor det ofte er svært at få en praktikplads. Derfor håber vi også, at I vil have plastmagermuligheden i baghovedet, når I rådgiver jeres elever!

Vi har samlet alt hvad du skal vide om uddannelsen har vi samlet på www.blivplastmager.dk.