Forårsmøde bød på energi, mursten og flotte biler

Sektionerne for sprøjtestøbning, ekstrudering og termoformning holdt fælles forårsmøde på Strøjer Samlingen i Assens.

Godt 30 deltagere var mødt op, da sektionerne for sprøjtestøbning, ekstrudering og termoformning holdt fælles forårsmøde den 20. april 2023. Strøjer Samlingen i Assens lagde fantastiske rammer til, og der blev både drøftet konvertering af gas, præsenteret indkøb af vedvarende energi og sparket dæk.

Del:

Sprøjtestøbesektionen og sektionen for Ekstrudering og Termoformning afholdt deres fælles forårsmøde under titlen ’Energi og Produktion’ torsdag den 20. april. Værter for dagen var Strøjer Tegl, der, udover et moderne teglværk og en af landets største producenter af mursten, også huser den ikoniske Strøjer Samlingen med en imponerende samling af biler, herunder kongelige biler, Le Mans biler, Grand prix og racerbiler.

Krise og energipriser

Direktør i Strøjer Tegl, Kasper Damsø, lagde ud med et indlæg under titlen ’Hvad vil det sige at være omstillingsparat? Fra Naturgas til LPG’. I sit indlæg berørte han blandt andet udfasningen af naturgas som led i de stigende energipriser og konflikten i Ukraine. Energi udgør i dag den største udgift i produktionen, og Strøjer Tegl er gået proaktivt til værks for at skifte til andre energikilder samt udfordre de eksisterende rammebetingelser.

Rundvisning på teglværk

Senere bød programmet på en rundvisning på Strøjer Tegl, hvor deltagerne fik indblik i produktionen af mursten på teglværket, der til dato har skubbet lidt over en milliard mursten ud i diverse farvenuancer.

Efter frokosten blev deltagerne præsenteret for Reel Energy; et helt nyt elselskab der tilbyder PPA’er (power purchase agreements) som et bud på et både billigere og grønnere el-indkøb. Jon Sigvert og Martin Hein fra Reel Energy forklarede deltagerne, hvordan deres indkøb af el kan indgå direkte i opstillingen af nye anlæg til vedvarende elproduktion, herunder solceller og vindmøller.

Download hele præsentationen hér:

Reel – Presentation – Forårsmøde Plast Industrien

Strøjer Samlingen

Som afslutning på dagen fik deltagerne en rundtur i Strøjer Samlingens ikoniske biler, som Jørgen Strøjer, femte generation på teglværket, har samlet sammen gennem årene. Jørgen Strøjer bød selv ind med mange anekdoter – og en enkelt bil eller to blev også startet.