Planer om nyt anlæg til plastsortering på Sjælland

Ved underskriftstarrangementet d. 10. april deltog Stefan Kaiser, direktør, Pre Zero (tv.), Anders Eldrup, bestyrelsesformand, Nordic Sorting Facility, Christina Busk, miljøpolitisk chef, Plastindustrien, Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester, Holbæk, Anne Dorthe Josiassen, udviklingsdirektør, Solum og Christian B. S. Christensen, adm. direktør, Solum.

Det første storskala sorteringsanlæg til plastaffald på Sjælland rykker nærmere. D. 10. april blev der sat underskrifter på planerne. Anlægget skal ligge ved Holbæk og ventes klar til drift i 2027.

Del:

Den 10. april blev aftalen om opførelsen af et nyt plastsorteringsanlæg på Sjælland underskrevet ved et arrangement, hvor Plastindustrien også deltog.

Det kommende sorteringsanlæg skal ligge ved Holbæk og er et samarbejde mellem danske Solum og tyske PreZero.

Det ventes, at anlægget får kapacitet på 120.000 ton plastaffald om året og vil dermed forøge sorteringskapaciteten i Danmark og mindske mængden af plastaffald, der ender i forbrændingsanlæg eller eksporteres. Plastaffaldet skal især komme fra husholdningerne på Sjælland, på Fyn og måske nogle nabolande.

Bestyrelsesformand i Nordic Sorting Facility, Anders Eldrup, bød velkommen.

 

Underskrifterne er sat

Ved arrangementet i Holbæk d. 10. april deltog foruden Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansen, også administrerende direktør i Solum, Christian B. S. Christensen og Stefan Kaiser, chef for ingeniørafdelingen hos tyske PreZero. Den tidligere DONG-direktør, Anders Eldrup, der er formand for bestyrelsen i NSF deltog også.

Miljøpolitisk chef i Plastindustrien, Christina Busk, fremhævede i sin tale værdien af plast, når det bliver sorteret og genanvendt korrekt.

Plastindustrien var repræsenteret ved miljøpolitisk chef, Christina Busk. I sin tale fremhævede hun plastens værdi, når den bliver designet og genanvendt korrekt, særligt i forbindelse med fødevareemballage.

Anlægget, der betegnes som det første storskalaanlæg til sortering af plastaffald på Sjælland, forventes klar til drift i begyndelsen af 2027. Planlægningsfasen for opførelsen vil være i 2024-2025, og byggearbejdet forventes at begynde i 2025/2026.

Hør mere på LOOP Forum

Udviklingsdirektør i Solum, Anne Dorthe Fethers, fortalte om planerne for det nye sorteringsanlæg. Hør hende fortælle mere på LOOP Forum d. 24. april i København.

På LOOP Forum i København d. 24. april holder Plastindustrien en minikonference om plast i et cirkulært samfund. Her vil Solums udviklingsdirektør, Anne Dorthe Fethers, fortælle mere om planerne for det nye sorteringsanlæg.

Læs mere om programmet for konferencen på LOOP Forum hér.