Plastkonference på LOOP-forum: Se præsentationer og billeder her

Foto: Anne Ristorp Kraufeldt

På LOOP-forum i København arrangerede Plastindustrien en konference, hvor virksomheder præsenterede løsninger og fremtidsperspektiver inden for plastsortering, genanvendelse og cirkulære forretningsmodeller. Find billeder og præsentationer her.

Del:

På LOOP-forum samledes eksperter, virksomheder, myndigheder og andre interesserede til to dage med fokus på affald, ressourceforbrug og cirkulær økonomi i Lokomotivværkstedet, København.

Anne Dorthe Fethers, adm. direktør i Solum

For tredje år i træk var Plastindustrien med som partner på messen. Det indebar muligheden for endnu engang at tilrettelægge og afholde en konference – og få plastens rolle og potentiale i den cirkulære økonomi på dagsordenen under LOOP.

Konference havde overskriften Plast i et cirkulært samfund – fra design til genanvendelse og foregik på LOOP-forums Circular Future Stage den 24. april 2024 kl. 13-15.

Foran scenen var der ikke en ledig stol, og mange var dukket op for at blive klogere på plastsortering, genanvendelse og cirkulære forretningsmodeller. Plastindustriens miljøpolitiske chef, Christina Busk, guidede den tætpakkede konferencesal gennem programmet.

Plast i en cirkulær økonomi

Anne Dorthe Fethers, adm. direktør i Solum, fortalte om planerne og ambitionerne med at etablere et kommende plastsorteringsanlæg i Holbæk, og Faerch Group gav et indlæg om emballageproducentens arbejde med genanvendelse af plasttypen PET fra danske fødevareemballager.

Franz Cuculica, adm. direktør, AVL

Franz Cuculica, adm. direktør, Aage Vestergaard Larsen A/S, gav en status på, vores høj kvalitet der kan opnås med genanvendt plast fra husholdningsaffaldet i dag, mens han også præsenterede virksomhedens planer og forventninger til genanvendelse af post consumer plast i fremtiden. Rene Ronning, produktdirektør hos Ammeraal Beltech Modular, fortalte om virksomhedens arbejde med at etablere en cirkulær forretningsmodel og gennem et samarbejde med virksomheden Trebo.

Malene Villadsen, Environmental and Sustainability Manager hos Polyprint, gav et oplæg om udvikling og design af emballagefolier, så de bedre kan genanvendes, og Lars Hedegaard Kristensen, adm. direktør i Ressource Denmark, fortalte om et nyt sorteringsanlæg, som skal åbne i Esbjerg i slutningen af maj måned.

For spørgsmål til konference, kontakt miljøstudent Clara Stjärnqvist: cs@plast.dk.

Download præsentationer

Anne Dorthe Fethers – Solum

Franz Cuculiza – Aage Vestergaard Larsen

Lars Hedegaard Kristensen – Ressource Denmark

Malene Villadsen – Polyprint

Rene Ronning – Ammeraal Beltech Modular