Ny brancheaftale i Plastindustrien: Stabile elpriser og grønnere strøm

Plastindustrien har indgået en brancheaftale med el-leverandøren Reel, der gør det muligt for medlemmer af Plastindustrien at købe strøm ind fra vedvarende energikilder til faste, lave priser.

Del:

Elleverandøren Reel og Plastindustrien har indgået en unik aftale om indkøb af strøm. Udover en konkurrencedygtig pris, medvirker aftalen til, at danske plastvirksomheder kan reducere deres CO2-udledninger og samtidig reducere deres risiko overfor de store udsving i elpriser, som vi har set de seneste år.

Aftalen er unik, da den ikke kun leverer el til konkurrencedygtige priser, men også resulterer i opførelsen af vedvarende energianlæg. Du kan møde Reel i selskab med Plastindustriens øvrige brancheaftaler på Plastdagen den 30. maj 2024 i Industriens Hus.

Elforbrugsprofil og skræddersyet indkøbsløsnin

Aftalen indebærer blandt andet, at medlemmer af Plastindustrien kan få en gratis elforbrugsprofil, en optimeringskonsultation samt en individuel skræddersyet indkøbsløsning, baseret på indkøb af strøm fra nye solcelle- og vindmølleanlæg.

Adm. direktør i Plastindustrien Thomas Drustrup fortæller om aftalen:

– Vi er glade for at kunne tilbyde vores medlemmer gode vilkår for indkøb af strøm. Og det er da heller ikke tilfældigt, at vi har valgt en partner som Reel, da den grønne omstilling fylder stadigt mere for os som brancheforening. Med den omfattende nye lovgivning om rapportering på CO2-udledninger er bæredygtighed ikke noget vi kun gør for planeten. Det er også blevet et konkurrenceparameter. Samarbejdet med Reel har derfor potentiale til at give værdi på flere bundlinjer for vores medlemsvirksomheder.

En af de virksomheder, der har indgået en aftale med Reel, er Bi-Plast i Svendborg. Produktionschef Jette B. Nielsen fra Bi-Plast forklarer, hvorfor valget faldt på Reel:

– Vi tillægger det stor værdi, at den strøm vi køber, er fra vedvarende energikilder. Som virksomhed bor vi til leje, og har dermed ikke mulighed for selv at opsætte solceller. Og indkøb af grønne certifikater anser vi ikke som en mulighed, da vi gerne vil gøre en reel forskel i vores elindkøb. Dertil har Reel en god og overskuelig platform, hvor man kan følge sit elforbrug.

Hvad indebærer aftalen?

Med i aftalen ligger muligheden for at indgå en PPA (Power Purchase Agreement), som er en længerevarende elhandelsaftale, hvor virksomheden binder sig til indkøb af strøm over en længere periode. Med en PPA sikres opførelsen af flere vedvarende energianlæg, og dermed en øget andel af vedvarende energi og således reelle CO2-besparelser.

Aftalen rummer dermed gode perspektiver for klimaet:

– Elproduktion er en af de største enkeltstående kilder til CO2-udledninger, og virksomheder står for størstedelen af verdens samlede elforbrug. Indtil for ganske nylig har det kun været muligt for de allerstørste virksomheder at købe strøm ind på en måde, der direkte sikrer opførslen af mere vedvarende energi. Med dette samarbejde sikrer vi den mulighed for alle plastvirksomheder i Danmark, uanset størrelse. Derfor er jeg meget positiv overfor dette partnerskab, siger Jon Sigvert, CEO i Reel

DOWNLOAD: Onepager – Brancheaftale mellem Plastindustrien og Reel

Om Reel

Reel er en B2B elleverandør, grundlagt i klimavidenskaben. Reel hjælper virksomheder med at købe strøm ind fra vedvarende energikilder til faste, lave priser.

Reel udbyder desuden PPAer (Power Purchase Agreements) som den eneste elaftale på markedet, der fører til opførelsen af flere vedvarende energianlæg, og dermed øger andelen af vedvarende energi og skaber reelle CO2-besparelser.

PPAer har længe været benyttet af mange af de største danske og globale virksomheder, såsom Novo Nordisk, Bestseller og Google. Reel har gjort Power Purchase Agreements tilgængelige for alle virksomheder, uanset størrelsen på elforbruget.