Nytårshilsen fra Plastindustrien: 2023 bliver et hektisk og spændende år

Thomas Drustrup

Efter jul og nytår venter et spændende år i Plastindustrien fuld af store begivenheder og aktiviteter. Læs om et udpluk af dem her i en nytårshilsen fra Plastindustriens adm. direktør, Thomas Drustrup.

Del:

Det forgangne år satte med krig, inflation og høje energipriser mange på hårde prøver, også i den danske plastbranche. 2023 bringer forhåbentlig bedre tider – vi får i hvert fald travlt i Plastindustrien.

Ny udgave af designguiden

Allerede i januar mødes arbejdsgrupperne bag revisionen af designguiden for at lægge sidste hånd på den guide, der de kommende år bliver rettesnor og målestok for cirkulær plastemballage.

Rekruttering og kendskab til plastbranchen

Derudover fortsætter bliv plastmager-kampagnen, der blev lanceret på et webinar kort før jul. Ambitionen er at øge kendskabet til plastmageruddannelsen og styrke branchens samlede kommunikation om plastmagerfaget, branchens virksomheder og lærepladser.

Plastmageruddannelsen er for første gang med på DM i Skills, når uddannelsesmessen bliver afviklet i Fredericia fredag den 3. februar.

Messe i Malmö

Til maj afvikler Plastteknik Nordic en af Nordens største mødepunkter for plast- og gummiindustrien. Det sker som altid i Malmö.

Kort efter den sydsvenske messe bliver det tid til årets Plastdag og uddeling af årets Plastpris i Industriens Hus. Sæt kryds 25. maj.

Plastpavillon midt i København

For sekretariatet i Plastindustrien kommer foråret i høj grad til at centrere sig om tilblivelsen Planetary Plastic Pavilion, der skal opføres til sommer på Gammel Strand i hjertet af København. EPS Branchen og PVC Informationsrådet/ Vinyl Plus har allerede vist interesse i pavillonen, som de hver især sponsorer med 250.000 kroner.

For mere information om sponsorater eller generelt om Plastindustriens store satsning i 2023 kan du kontakte miljøpolitisk chef Christina Busk (2949 4564 cb@plast.dk) eller seniorkonsulent Rasmus Grusgaard (2689 3028 rg@plast.dk).

Høje energipriser

Flere medlemsvirksomheder er fortsat udfordret af ustabile og høje energipriser. Vi opfordrer derfor alle interesserede til at følge DI Produktions webinarer i Forum for energipriser samt at tilmelde dig Plastindustriens Netværk for Energibesparelser.

Velkommen til et spændende 2023 i Plastindustrien.