Mere end 800 plastsæt klar til skoleklasser

Når mere end 40.000 danske skolebørn i september deltager i Masseeksperiment 2024, har danske plastvirksomheder leveret materialer til undervisningen. De sidste kasser er netop pakket færdigt og klar til at blive sendt ud til skolerne.

Del:

De sidste kasser med plastsæt er pakket færdig og klar til blive sendt til skoleklasserne, der deltager i Masseeksperiment 2024.

I alt er der blevet pakket 875 sæt, hver indeholdende seks bøtter med forskellige plasttyper: PET, HDPE, PVC, LDPE, PP og PS.

Alle plasttyperne er genanvendt plastmateriale i modsætning til det tidligere undervisningsmateriale ‘Plastlab’ som fortrinsvis indeholdt virgin materiale, suppleret med eksempler på genanvendt plast.

De seks plasttyper giver eleverne mulighed for at lære om forskellige materialers egenskaber og hvad de kan anvendes til. Ved at gennemføre en forsøgsrække med bl.a. densitetsforsøg, kan eleverne lære at identificere de forskellige plasttyper. I Masseeksperiment 2024 bliver materialesamlingen også en sammenlignings-reference for de plastemner eleverne samler ind.

Formålet med eksperimentet er at øge elevernes forståelse for plastmaterialer og deres rolle i både miljøet og industrien.

Alle plasttyperne i skolesættet er i genanvendt plast.

Om Masseeksperimentet

Masseeksperiment afholdes hvert år i uge 34-39. Her deltager ca. 40.000 elever fra hele Danmark ved at samle data ind til et fælles forskningsprojekt.

I år undersøger Masseeksperimentet, hvad der sker med plast fra den emballage, som vi køber i supermarkedet, når den begynder sin rejse mod skraldespanden.

Sammen med bøtterne med plast indeholder klassesættet også et faktaark over de seks plasttyper.

I løbet af eksperimentet skal skoleeleverne blandt andet være med til at besvare følgende spørgsmål:

  • Hvordan sorterer vi plastaffald i de danske hjem?
  • Hvordan ser det ud med plastforurening i den danske natur?
  • Hvordan fungerer den nuværende sortering af plastaffald?
  • Virker den nye pantordning på alle plastflasker?
  • Er mængden af plastaffald i den danske natur blevet mindre siden 2019?
  • Hvor stor en del af vores tøj indeholder plast og hvilken plast?
  • Hvilket tøj beholder vi, og hvilket tøj smider vi ud?

Materialerne i  plastsættet er blevet doneret af virksomhederne Færch Plast, Aage Vestergaard Larsen, Primo og Sundolitt.

Resultaterne i Masseeksperimentet vil efter planen blive offentliggjort i slutningen af november.

Læs mere om Masseeksperiment hér.