Tre plastvirksomheder er nomineret til Byggeriets Klimapris

Byggeriets Klimapriser er stiftet af Brancheforeningen Danske Byggecentre for at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber.

Klima og miljø har aldrig stået højere på dagsordenen, og det afspejles i antallet af nominerede til Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpris, hvor tre plastvirksomheder er med i opløbet om hæderen.

Del:

Den 11. marts uddeles Byggeriets Klimapriser på Byggeri20-messen i Fredericia, og blandt årets nominerede findes hele tre producenter af plastprodukter.

Byggeriets Klimapriser uddeles inden for tre kategorier: Klimaprisen, Miljøprisen og Energiprisen.

I alt 19 virksomheder med 21 forskellige strategier, løsninger og produkter er blevet indstillet af Nomineringskomitéen, som består af 16 repræsentanter fra samtlige af byggeriets parter.

– Feltet af nominerede er stærkere end nogensinde. Det vidner om, at bæredygtigt byggeri og innovative byggematerialer bliver et stadig vigtigere forretningsområde for byggebranchen, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre, som arrangerer årets byggerimesse Byggeri20.

Plastvirksomheder dyster om Byggeriets Klimapris

De tre plastvirksomheder, der er med i opløbet er RIAS A/S, BEWI Synbra og Kingspan Insulation, der alle er nomineret i kategorien “Byggeriets Klimapris”, der hylder virksomheder, som gør en ekstraordinær indsats på klimaområdet.

RIAS A/S – Ocean Plast køreplade

RIAS A/S er nomineret for deres Ocean Plast køreplade fremstillet af 98% havplast. Det anslås, at der er mere end 150 mio. ton plast i verdenshavene. RIAS vil gerne bidrage til, at vi passer bedre på miljøet og tilbyder derfor byggebranchen en køreplade fremstillet af havplast. Samtidig spares der 1650 kg CO2 hver gang, at der benyttes 1000 kg havplast. Ocean Plast køreplade vil kunne klare et akseltryk på op til 20 tons. Til Byggeri20 kan Rias findes på stand A-0646.

BEWI Styrolit – 100% recycled materiale

BEWI Styrolit er nomineret for i løbet af 2019 at være blevet blevet produktionsteknisk i stand til at skabe ny EPS råvare af 100 procent genanvendt materiale med en CO2 besparelse på 4,4 kg. Der foregår i øjeblikket test af de produkter, der skabes af 100 procent genanvendt materiale, og det er firmaets intention at lancere disse produkter på det danske marked primo 2020. BEWI vil være at finde på Byggeri20 på stand D-6020.

Kingspan Insulation – Ambitiøs klimastrategi

Kingspan Insulation er nomineret for deres ambition om at gøre firmaets 140 fabrikker verden over CO2-neutrale i 2020. Det er en ambitiøs klimastrategi kaldet Net-Zero Energy, som virksomheden iværksatte tilbage i 2011. Deres nye Kooltherm fabrik i Sverige på 18.000 m2 står klar til snart at levere isolering til Danmark og resten af Norden. Fabrikken kommer til at producere isoleringen ud fra 100 procent vedvarende energikilder. Kingspan vil også være at finde på Byggeri20, på stand E-7220.

Det er 10. gang, Byggeriets Klimapriser bliver uddelt, og du kan se alle de nominerede til de forskellige priser via dette link.

Om BYGGERI’20: 

BYGGERI’20 afholdes den 10.-13. marts i MESSE C i Fredericia. Messen har åbent dagligt fra kl. 09.30-17.00 med fri adgang for fagfolk mod registrering.