12.000 valgplakater bliver genanvendt hos Aage Vestergaard Larsen A/S

En ualmindelig stor bunke valgplakater – fra bl.a. Socialdemokratiet, Venstre, DF, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og Radikale – er for nylig blevet indleveret til genanvendelse hos Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager. Forud for kommende valg vil virksomheden opfordre flere kandidater til at vælge plakater i ren PP, da det gør dem nemmere at genanvende.

Del:

3600 kg. valgplakater er for nylig blevet bragt til Aage Vestergaard Larsen A/S (AVL A/S) til genanvendelse. 

Nogle af valgplakaterne er indleveret direkte til virksomheden i Mariager af kandidater eller partier, mens andre er samlet sammen på genbrugspladser bl.a. i Aalborg.

– Før valgene gik vi ud på de sociale medier, Facebook, Linkedin og Twitter. Vi har ikke tidligere fået så meget opmærksomhed på et tweet som dette. Vi er naturligvis glade for alle de kg. der er blevet indleveret, men havde håbet på, at endnu flere brugte og kasserede valgplakater trykt på plastplader havde fundet vej til genanvendelsesvirksomheden, udtaler Gitte Buk Larsen, der chef for forretningsudvikling og marketing, til Fjordavisen.nu.

Gitte Buk Larsen fortsætter:

– Til næste valg påtænker vi, at markedsføre muligheden direkte til partier og kandidater, dels med at lave nogle valgplakater som i første omgang kan genbruges, og derefter at de uden problemer kan genanvendes.

Lars Friis Farsøe, der er kommunikationschef i Plastindustrien, supplerer:

– Vi vil i lighed med AVL A/S opfordre kandidater – både på lokalt, regionalt og nationalt plan – til at vælge en genanvendelig plakatløsning, når vi alligevel er i dialog med dem om forskellige politiske emner. Heldigvis vælger mange kandidater allerede i dag at genbruge deres plakater i flere valgkampe, men det er klart, at plakaterne før eller siden bliver slidte på grund af vind og vejr, hvorfor det er nødvendigt at gå fra genbrug til genanvendelse.

Der er bl.a. blevet genanvendt valgplakater af Mette Frederiksen (S), Karsten Lauritzen (V), Preben Bang Henriksen (V), Pia Adelsteen (DF), Pernille Vermund (NB) og Daniel Nyboe Andersen (RV).

De mange plakater fyldte godt op hos Aage Vestergaard Larsen A/S inden, at de blev kværnet og gjort klar til genanvendelse.