Dan hill plast forbedrer kvinders toiletforhold på årets festivaler

Peder Madsen, direktør i Dan hill plast, foran en af de 32 kvindeurinaler.

Hornsyld-virksomheden Dan hill plast har i samarbejde med arkitekterne Gina Terry Carolina Périer og Alexander Højland Egebjerg fra Lapee International udviklet et kvindeurinal, som bl.a. opsættes på årets Roskilde Festival, Smukfest og den allerede afviklede gadefest Distortion.

Del:

Dan hill plast i Hornsyld har produceret kvindeurinaler, som skal forbedre toiletforholdene for kvinder på årets festivaler. Virksomheden har indtil videre leveret 32 kvindeurinaler til virksomheden Lapee International.

Kvindeurinalerne er blevet udviklet i samarbejde mellem Dan hill plast og de to arkitekter fra Lapee International, Gina Terry Carolina Périer og Alexander Højland Egebjerg.

Arkitekterne fik inspiration til kvindeurinalerne, mens de arbejdede frivilligt på Roskilde Festival. De oplevede, at manglende urinaler til kvinder resulterede i lange toiletkøer og ubehagelige oplevelser for de kvindelige festivalgæster.

Fra idé til ideelt samarbejde

Løsningen var at udvikle et S-formet kvindeurinal med tre rum, som er fremstillet af plast gennem rotationsstøbning. Da idéen blev fremført for direktør i Dan hill plast, Peder Madsen, så han med det samme potentiale for at samarbejde.

Produktionsopgaven er oplagt for virksomheden, som er specialiseret i rotationsstøbning og fremstiller sine egne rotationsstøbeforme. Urinalerne fremstilles ved, at granulat hældes i en form og opvarmes gennem rotation.

Kvindeurinalerne har allerede været anvendt til gadefesten Distortion i København og kan findes ved Refshaleøens Street Food boder. Senere på sommeren vil de mindske toiletkøerne på flere festivaler som f.eks. Roskilde Festival og Smukfest.