Fiberline indgår ny alliance

Fiberline og den tyske leverandør af byggekomponenter og -systemer Schöck AG har skabt et joint venture, der skal udbrede brugen af glasfiber til armering af beton. Første opgave bliver etableringen af en ny fabrik i Halle, Tyskland.

Del:

Det er et mere end 15 år gammelt partnerskab, der nu fuldbyrdes med stiftelsen af et nyt joint venture.

Tilbage i starten af det nye årtusinde skabte Fiberline og Schöck i fællesskab Combar, som et rustfrit og ultrastærkt alternativ til traditionel betonarmering. Siden har flere og flere markeder taget glasfiber-produktet til sig. Et produkt, Fiberline ikke blot producerer, men også markedsfører og sælger i Nordamerika, mens tyske Schöck varetager markedsføring og salg i resten af verden.

Nu er tiden kommet, hvor man ved fælles hjælp ønsker at optimere vilkårene for og processen omkring Combar. Om det fortæller adm. direktør i Fiberline, Peter Thorning:

– Med de ambitiøse vækstplaner, Fiberline har lagt for de kommende år, har vi behov for at frigøre produktionskapacitet til andre produkter her i Middelfart. Samtidig ser vi muligheden for – med Schöck som stærk partner – at sætte yderligere fart på udviklingen af Combar-produktet til glæde for kunderne ved et dedikeret produktions-setup.

Det nye joint venture og den kommende fabrik vil placeres i Halle i Tyskland – samme sted hvor Schöck i dag producerer nogle af de elementer, hvor Combar indgår. Fabrikken forventes at starte produktion i 2019, og indtil da vil den samlede Combar-produktion fortsat finde sted i Middelfart. Den vil herefter gradvist blive reduceret til fordel for flere produkter af den type Fiberline oplever særlig stor efterspørgsel efter; forstærkningsprofiler til vindmøllevinger, profiler til vinduer, døre og facader samt strukturelle profiler til bærende konstruktioner.

I det nye joint venture vil Schöck indtræde med 75 pct og Fiberline med 25 pct.