SP Group A/S overtager LM Skumplast i Tjæreborg

LM Skumplast, en polyuretanvirksomhed med produktion i Tjæreborg, er i starten af januar blevet opkøbt af SP Group A/S gennem datterselskabet Tinby A/S. Den knap fyrre år gamle virksomhed beholder sin direktør, men får en ny bestyrelsesformand.

Del:

LM Skumplast startede produktion op i Tjæreborg i 1978, og fabrikken er løbende blevet udbygget. Virksomheden er specialister i kundetilpassede løsninger i PUR og PIR, hvoriblandt opskumning, opskæring, fræsning og limning kan nævnes.

I starten af januar blev LM Skumplast opkøbt af SP Group A/S, gennem datterselskabet Tinby A/S. Administrerende direktør i SP Group Frank Gad ser store muligheder i virksomheden:

– Købet af LM Skumplast accelererer SP Groups vækst. Vi køber en velfungerende og velpositioneret virksomhed ud fra en klar overbevisning om, at vi i fællesskab kan udnytte vores erfaringer inden for udvikling, produktion og salg af PUR produkter til at styrke konkurrencekraften og skabe en endnu stærkere position internationalt, siger SP Groups adm. direktør Frank Gad.

LM Skumplast, der har kunder især i byggeindustrien og fødevareindustrien, vil fremover gå under navnet Tinby Skumplast A/S. Direktør Kim Hansen fortsætter i jobbet:

– LM Skumplast kører godt. Men jeg er sikker på, at vi kan udvikle os endnu stærkere som en del af SP Group til gavn for kunder og medarbejdere, og jeg ser frem til, at medarbejderne i LM Skumplast og jeg bliver en del af en stor og konkurrencedygtig virksomhed, fortæller direktør Kim Hansen.

Opkøb giver nye muligheder

Det hårde polyuretanskum anvendes som isolering, hvor både isoleringsevne men også trykstyrke og stabilitet er afgørende. Skummet har den fordel at det til forskel fra andre materialer ikke rådner eller angribes af mug. Med opkøbet vil der også blive arbejdet på nye idéer:

– Jeg ser frem til at arbejde sammen med vore nye kolleger og nye kunder. Opkøbet vil styrke os inden for vort kerneområde, som er kundespecifikke polyuretanløsninger. Derudover tilføres vi en ny og spændende produktionsform, blokskum, fortæller administrerende direktør i Tinby A/S, Torben Nielsen.

Torben Nielsen, administrerende direktør i Tinby A/S, vil fremover også være bestyrelsesformand for den seks mand store virksomhed Tinby Skumplast A/S.