Plastmo: PVC tagrenden er på alle måder bæredygtig

Den tidligere udskældte PVC tagrende er i dag det sikre valg, der er godt for miljøet. Tagrenden udleder ingen stoffer med afløbsvandet, holder i lang tid og produceres på en miljømæssig forsvarlig måde.

Del:

Flere og flere boligejere udleder vand fra taget i faskiner eller i de såkaldte regnbede, da det typisk giver en økonomisk besparelse og aflaster vores fælles kloaksystem.

Tagrender i metaller som zink, kobber, aluminium og stål udleder stoffer, som kan forurene både jord og grundvand. Vil man være sikker på ikke at udlede uhensigtsmæssig stoffer i grundvandet, skal man derfor vælge sine tagrender i det ellers tidligere udskældte materiale, PVC.  Hård PVC har nemling ingen udledning overhovedet, materialet har lang levetid, og det er muligt at genanvende.

– PVC tagrender er et sikkert valg. Tagrenderne passer til de fleste bygninger, uanset hvor man bor i landet. De er robuste og passer til det omskiftelige danske vejr. Med den meget lange levetid er tagrenden også en rigtig god investering, og vi giver 25 års garanti på dette produkt, siger forretningsudviklingschef Bjarke Fjeldsted, Plastmo A/S.

Hård PVC genanvendes

PVC var tidligere et udskældt byggemateriale. Det er ikke tilfældet i dag, da hård PVC hverken indeholder tungmetaller eller ftalater. Tagrendeproducenten Plastmo genanvender alle PVC-dele, der bliver til overs fra virksomhedens fremstilling af tagrender og andre produkter på fabrikken i Ringsted. Desuden er Plastmo medejer af et system til håndtering af hårdt PVC-affald. Det er WUPPI-ordningen, som fem PVC-producerende virksomheder etablerede i 1997.

– Der er begrænsede ressourcer, og samfundet stiller stigende krav til miljøet. Derfor sørger vi for, at tagrender, nedløbsrør og vores andre produkter bliver produceret på en bæredygtig måde. Med WUPPI-ordningen tager vi samtidig ansvar for, at PVC-affald på byggepladser samles ind og bliver genanvendt i nye produkter, siger Bjarke Fjeldsted.