DBI Plastics Group leverer bedste årsresultat nogensinde

Omsætning og indtjening er vokset støt gennem de seneste år hos DBI Plastics Group, og det netop aflagte regnskab for 2015 viser det det bedste resultat nogensinde. Nu er virksomheden i fuld gang med at udvikle et nyt forretningsområde.

Del:

DBI Plastics Group A/S, der har hovedsæde i Stenlille på Vestsjælland, har netop offentliggjort årsregnskab for 2015, og det er det hidtil bedste i virksomhedens historie.

Omsætningen er steget med 8,6% fra ca. 138 millioner kroner i 2014 til ca. 150 millioner kroner i 2015. EBITDA er i samme periode vokset med 21 % til 27,6 mio. kr, mens egenkapitalen er styrket med 20% til knap 84 mio. kr.

Investering inden for innovation og udvikling udgør fortsat 10–12% af omsætningen, og der er i 2015 investeret 16 millioner i blandt andet produktionsanlæg og teknologi.

Nyt forretningsområde kræver øget specialisering

DBI har i en årrække haft succes med forretningsområdet Protect, som udvikler midlertidige beskyttelseskomponenter til markante bilproducenter som Tesla, BMW og Mercedes. Det varemærke er så stærkt, at de største kunder nu indgår direkte i arbejdet med at styrke DBI i udviklingen af komponenter, der bygges direkte ind i bilen.

– Vi står i en hel unik situation, hvor kunderne presser på for at få os til at udvikle en helt ny type forbindelseskomponenter. Og ikke nok med det. De indgår sammen med os i udviklingsprocessen for at sikre, at vi lykkes inden for dette krævende og specialiserede forretningsområde, fortæller adm. direktør Hans Hellstrøm Henningsen.

Han fortsætter:

– Med det nye forretningsområde Connect tager vi et spadestik dybere med en satsning, der stiller endnu større krav til teknologi og kompetencer. Vi går fra at udvikle komponenter, der kun sidder i motoren under transport fra fabrik til samlebånd, til udvikling af komponenter, der skal blive sidende i bilen i hele dens levetid. Konsekvenserne af at fejle med et sådan produkt er økonomisk uoverskueligt for den enkelte bilfabrikant. Derfor bliver vi stillet over for ekstremt høje krav og godkendelses procedurer, før et køb kommer på tale.

Udover hovedsædet i Stenlille har virksomheden også afdelinger i USA, Asien og Europa.