Familieejet plastvirksomhed producerer Verner Panton sofa

Siden 1957 har den familieejede plastvirksomhed dan hill plast a/s produceret emner på fabrikken i Hornsyld. Et værdisæt om god kvalitet og innovation har været omdrejningspunkt gennem mange års produktion, hvor en udendørs sofa produceret for Verner Panton er det nyeste skud på stammen.

Del:

Virksomheden dan hill plast a/s blev startet i 1957, da grundlægger Ejnar Madsen så mulighederne i plast, der netop i denne efterkrigstid vandt større og større indpas.

I de første år af virksomhedens historie blev der produceret små figurer og pivedyr, men nye og større produkter kom hurtigt til.

I dag er dan hill plast a/s ejet af søskendeparret Lone og Peder Madsen og virksomheden har specialiseret sig inden for plastløsninger lavet ved rotationsstøbning.

Plast fyldes i rotationsstøbeformen inden opvarmning i ovne.
Plast fyldes i rotationsstøbeformen inden opvarmning i ovne.

Produktionen forbliver i Danmark

Til forskel fra hvad mange andre produktionsvirksomheder valgte at prøve især gennem 00’erne, har dan hill plast a/s i årenes løb holdt fast i en beslutning om at fastholde al produktion i Danmark:

– Vi har en velfungerende, moderne produktion i Hornsyld og kan godt konkurrere med lavtlønslandene, da vore kunder vægter vores samarbejde og kvaliteten af produkterne. Desuden er det i vores branche en fordel at være lokaliseret tæt på kunderne, da transport af færdigstøbte og samlede plastikdele kan blive ret omkostningsfulde, hvis afstanden er for stor, fortæller administrerende direktør Peder Madsen.

Virksomhedens eget produkt DAN-FENDER® er kendt for god kvalitet og har en ledende position i marineverdenen.

Andre produkter produceret i virksomheden laves efter hver enkelt kundes behov og spænder lige fra legetøj til lamper og beholdere til brønddæksler, containere, plantekrukker samt meget mere.

g
Rotationsstøbning i 2 gange 2 dimensioner.

Hos dan hill plast a/s vægtes innovation og kvalitet højt, og sådan har det været siden virksomhedens begyndelse:

– Jeg ser os som et innovativt plastfirma, der bestræber sig på at levere løsninger og produkter, der ikke blot opfylder kundens ønsker, men også åbner nye muligheder inden for plastproduktion, fortæller administrerende direktør Peder Madsen.

Han fortsætter:

– Jeg tror, at forskellen ligger i servicen og detaljen, og det ved vores medarbejdere. Vi er grundlagt i plastens pionertid, og det er stadig godt håndværk, der præger os som plastfirma.

Nyt designsamarbejde

Virksomheden har i samarbejde med Verner Panton realiseret udendørsversionen af den ikoniske Cloverleaf sofa i plast. Verner Panton blev opmærksom på plastproducenten bl.a. via en video af Veksøs Moove møbel, som ligeledes er produceret af dan hill plast a/s.

Rotationsstøbte emner i plast er ideelle til udendørs produkter, da plasten er modstandsdygtig overfor vind og vejr samt gennemfarvet, så møblet forbliver pænt i mange år.

– Rotationsstøbning anvendes til hule emner af næsten alle tænkelige størrelser og faconer. Den tekniske udvikling har gjort, at man kan overfladebehandle, så plastemnerne bliver velegnet til interiør og designermøbler. Fordelene ved rotationsstøbning er især, at man kan konstruere produktet med indstøbte elementer, og at der er lave formomkostninger, hvilket gør processen velegnet til serier fra 200 til 3000 stk. om året, fortæller administrerende direktør Peder Madsen.

Cloverleaf sofaen kan på nuværende tidspunkt ses på det nye Skanderborg Rådhus, og der er stor optimisme omkring salget af Cloverleaf i de kommende år. Verner Panton melder om ordre til kunder i hele verden allerede nu.

Se Verner Pantons video om Cloverleaf sofaen her: