Se præsentationer og billeder fra Nordic Bioplastic Conference

Foto: Anne Ristorp Kraufeldt

Nordic Bioplastic Conference fandt sted i København den 11. april 2024. Se præsentationer og billeder fra dagen her.

Del:

Den 11. april 2024 samledes branchefolk og eksperter i København til Nordic Bioplastic Conference 2024 for at udforske de seneste fremskridt inden for biobaserede og bionedbrydelige plastmaterialer. Konferencen blev afholdt i Industriens Hus og bød på et omfattende dagsprogram med flere vinkler på alternativer til traditionel plast.

Dagen startede med en velkomst fra Rasmus Grusgaard fra Plastindustrien efterfulgt af et indlæg fra Hasso von Pogrell fra European Bioplastics, som behandlede industriens muligheder og udfordringer i overgangen til en cirkulær økonomi.

Et af dagens oplæg kom fra Jan Noordegraafs om brugen af biologisk nedbrydelige polymerer i kunstgræs, som illustrerede en praktisk anvendelse af bioplast. Anna Berggren fra Perstorp fremhævede samarbejdet med virksomheder som IKEA og LEGO om at implementere et pålideligt mass balance-system, som er afgørende for omstillingen af produktionsprocesser.

Foto: Anne Ristorp Kraufeldt

Mass balance og livscyklusanalyser

Midt på dagen omhandlede det mass balance-metodens rolle i livscyklusanalyser og miljøproduktdeklarationer, og Konrad Rosén fra GAIA Biomaterials præsenterede en løsning på problemet med plastforurening i havene ved hjælp af biologisk nedbrydeligt fiskeriudstyr. Henrik Truelsen fra Dansk Algeplast talte om potentialet i tang som råmateriale til bioplast.

Konferencen sluttede af med en session om Italiens håndtering af fødevareaffald med komposterbar bioplast, præsenteret af Marco Versari, og et indlæg om enzymatiske løsninger til en cirkulær plastindustri fra Anne Stenbæk fra Novonesis.

Download præsentationerne

Rebecca Pryce – DUNI Group

Marco Versari – Biorepack

Konrad Rosén – GAIA Biomaterials

Jan Nordegraaf – Innograaf BV

Henrik Truelsen – Dansk Algeplast

Hasso Von Pogrell – European Bioplastics

Gijs Habraken – BASF

Asger Wendt Karl- Teknologisk Institut

Anna Berggren – Perstorp

Anja Gylling – VELUX