SP Group overtager MedicoPack

SP Group A/S har igen foretaget et opkøb. Denne gang er det den fynske blæsestøbevirksomhed MedicoPack A/S, der nu bliver en del af den voksende plastkoncern. Adm. direktør i SP Group, Frank Gad, forventer, at overtagelsen medfører øget konkurrencekraft – også internationalt.

Del:

SP Group har netop indgået aftale med IEI II ehf, Island om at købe MedicoPack A/S i Langeskov på Fyn for en samlet købssum inkl. overtagelse af gæld (enterprise value) på op til DKK 32 mio.

MedicoPack er en blæsestøbevirksomhed med produktion og montage i Danmark (Langeskov). Fabrikken i Langeskov blev etableret i 1968 og er løbende udbygget.

Kunderne er især globale virksomheder inden for medical og healthcare industri. MedicoPack omsætter for knap DKK 100 mio. med et normaliseret EBITDA på ca. DKK 6-7 mio. p.a. Virksomheden beskæftiger ca. 80 fuldtidsansatte, der forventes at fortsætte.

Virksomheden eksporterer 85 % af sin omsætning og har kunder i 15 lande og et veletableret brand, hvorfor MedicoPack fortsætter sit virke under det hidtidige navn. Virksomhedens adm. direktør Torben Bruhn fortsætter også, mens SP Groups adm. direktør Frank Gad bliver ny bestyrelsesformand for virksomheden.

Ifølge en børsmeddelelse giver opkøbet SP Group nye produkter og services på paletten i form af Injection Blow Moulding (IBM) og Extrusion Blow Moulding (EBM) i renrum til medico kunder og adgang til en række nye interessante kunder. Sammenlægningen giver visse omkostningssynergier, og endelig er der intet væsentligt overlap på kundeside.

– Købet af MedicoPack accelererer SP Groups vækst. Vi køber en velfungerende og velpositioneret virksomhed ud fra en klar overbevisning om, at vi i fællesskab kan udnytte vores erfaringer inden for udvikling, produktion og salg af medico produkter til at styrke konkurrencekraften og skabe en endnu stærkere position internationalt, udtaler SP Groups adm. direktør Frank Gad.