Tak for en god Netværksdag 2023! Se præsentationer og billeder her

For nylig samledes plastbranchen til den traditionsrige Netværksdag 2023 på Hindsgavl Slot i Middelfart. Læs om arrangementet og find nogle af dagens præsentationer sammen med et billedgalleri her.

Del:

Netværksdagen 2023 i den danske plastbranche samlede cirka 140 aktører fra den danske plastbranche på Hindsgavl Slot i Middelfart den 23. november. Årets begivenhed satte fokus på to centrale temaer: ESG (Environmental, Social, and Governance) og kunstig intelligens, og det blev en dag fyldt med indsigtsfulde diskussioner og netværksmuligheder.

Forud for Netværksdagen inviterede Plastindustriens Råvaresektion til et oplæg om lovgivning på greenwashing-området ved Heidi Højmark Helveg, som er advokat og ekspert inden for feltet.

DOWNLOAD: Greenwashing – Lovlig grøn markedsføring v/ Heidi Højmark Helveg

Programmet blev officielt åbnet af Søren Ulstrup, formand for Plastindustrien og Thomas Drustrup, adm. direktør, der bød alle velkommen til arrangementet.

Marie Gad, underdirektør for Global udvikling og bæredygtighed hos DI (Dansk Industri), indledte dagen med sin præsentation om ESG. Hun fortalte om, hvordan de kommende bæredygtighedsrapporter fra 2024 vil påvirke danske plastvirksomheder og deres rapporteringspraksis. Marie Gad understregede vigtigheden af at integrere bæredygtighed i plastbranchen og gav deltagerne indsigt i, hvordan virksomheder kan tilpasse sig de nye krav.

DOWNLOAD: ESG på Netværksdagen v/ Marie Gad, Dansk Industri

De tre temaspor

Efter en pause fortsatte programmet med tre spændende temaspor, der gav deltagerne mulighed for at vælge emner, der var mest relevante for dem. Dette inkluderede uddannelse i af faglærte plastbranchen, den opdaterede Designguide for genbrug og genanvendelse af plastemballage samt brugen af AGV og AMR-robotter i plastbranchen. Disse sessioner var fyldt med diskussioner om de nyeste trends og udfordringer på de tre områder.

DOWNLOAD: Designguide v/ Christina Busk, Plastindustrien, Maria Dahl, AVL & Ksenja Garbacenka, Plus Pack og MiR collaborative mobile robots v/ Allan Knudsen

Dagen kulminerede med en præsentation om kunstig intelligens ved Søren Toft Joensen, partner & COO og Jakob Ladekær, head of AI hos twoday kapacity. De fortalte, hvordan kunstig intelligens kan revolutionere måden, virksomheder håndterer data og træffer beslutninger på. Deltagerne blev opfordret til at overveje, hvordan de kan udnytte denne teknologi effektivt og klogt i deres plastvirksomheder.

DOWNLOAD: Kunstig intelligens v/ Søren Toft Joensen og Jakob Ladekær, twoday kapacity

Efter det faglige program samledes deltagerne til netværksbar, underholdning og middag.

Se billeder fra dagen her