50 års-jubilæum: Nordens største genanvender holdt fest på fabrikken i Mariager

Godt 150 branchefolk havde taget turen til Mariager for at fejre Aage Vestergaard Larsens 50 år med genanvendelse af plast.

Del:

Selvom om den store produktionshal var taget i brug, var der fyldt godt op, da 50-året for Aage Vestergaard Larsens idé om at genanvende plast blev markeret med taler, rundvisning og samtaler med kolleger på en varm augustdag.

Ejer og kreativ direktør på AVL Gitte Buk Larsen mindedes i sin tale sin far, Aage Vestergaard Larsen, hans oprindelige idé og hans mange bedrifter med genanvendt plast fra en tid, hvor genanvendelse ikke var et kendt begreb – til i dag hvor det er efterspurgt af både forbrugere, detailhandelen, politikere og industrien.

Aage Vestergaard Larsen er blevet indbegrebet af genanvendelse.

Blandt de øvrige talere var Palle Ladefoged Kristiansen, CEO hos AVL, og adm. direktør i Plastindustrien Thomas Drustrup samt forretningsdirektør Franz Cuculiza, der også fungerede som konferencier i produktionshallen omkranset af bigbags. AVL’s jubilæumsfest faldt sammen med den første udgave af det europæiske folkemøde i Mariager. Og som Thomas Drustrup noterede sig, var der rundt om i byen – for at holde folkemødet rent – opstillet containere til henholdsvis ’affald’ og ’plast’, der jo netop illustrerer plastgenanvendernes pointe; at plast ikke er affald, men en ressource.

– Aage Vestergaard Larsen er blevet indbegrebet af genanvendelse. AVL dukker op overalt i snart sagt alle fora om genanvendelse og cirkulær økonomi. Og I deler gerne ud af jeres viden og erfaring på området, og vi sætter stor pris på jeres engagement i brancheforeningen. I er desuden meget åbne, viser generøst produktionen frem til politikere, journalister og andre brancher. Selv dronning Margrethe har været forbi Klostermarken 3, sagde Thomas Drustrup i sin tale i produktionshallen.