Plastindustriens kursus for fysik- og kemilærere var igen et tilløbsstykke

Flere end 1000 undervisere har til dags dato været på Plastindustriens kursus for fysik- og kemilærere. Foreningen har netop haft endnu et fyldt hold kursusdeltagere afsted til en dag med plastundervisning hos Aarhus Universitet og virksomhedsbesøg hos Wavin.

Del:

Plastkursus for fysik- og kemilære har været en fast aktivitet i Plastindustrien gennem 10 år.

Over 1000 undervisere har til dags dato været afsted på plastkurset, som er gratis og afholdes skiftevis i Jylland og på Sjælland med plads til 40 deltagere.

Foreningen har taget initiativ til kurset for at klæde landets fysik- og kemilærere på til at arbejde med plastforsøg og dele viden om plastmaterialers egenskaber og muligheder i deres undervisning.

Værdifuldt bidrag fra samarbejdspartnere

Aarhus Universitet dannede ramme om det seneste kursus, som fandt sted i slutningen af april 2024. Mogens Hinge, som er assoc. Prof. fra Department of Biological and Chemical Engineering, Plastic and Polymer Engineering group ved Aarhus Universitet, stod I spidsen for undervisnignen på kurset.

Han gav en introduktion til plastens kemi og demonstrerede en række forsøg med plast, som lærerne kunne tage direkte med hjem og bruge med deres elever.

Mogens Hinge havde desuden 5 af sine egne studerende med på kurset, som både bidrog med faglige oplæg og hjælp og vejledning til de plastforsøg, som kursusdeltagerne blev taget igennem.

– Vi er meget glade for samarbejdet med AU, som er med til at give undervisere ny og værdifuld viden om plast, kemi og genanvendelse – sidstnævnte et tema, der optaget lærerne meget, siger seniorkonsulent i Plastindustrien, Jo Dietrich.

Indsigt i industrien

For at give fysik og kemilærerne en fuldendt oplevelse med plast, slutter kurset som regel af med et virksomhedsbesøg.

I denne omgang åbnede Wavin i Hammel dørene for de 40 lærere. De kunne således på tæt hold opleve, hvordan en plastproduktion i Danmark ser ud, og hvad en plastvirksomhed bidrager med af løsninger i vores samfund.

– Det er en fantastisk lejlighed til at dele viden om plast og inspiration til at tage plast med ind i undervisningen i udskolingens fysik- og kemitimer. Der er både kæmpe interesse i at deltage på kurserne og stor begejstring blandt de lærere, der er med, fortæller Jo Dietrich, seniorkonsulent i Plastindustrien.

Populært blandt undervisere

Aller kurser bliver fyldt op, lige som de annonceres. Plastindustrien har derfor oprettet en venteliste, som undervisere kan skrive sig på, og få besked, når det næste kursus er i kalenderen.

Kurset har været et stort trækplaster blandt landets naturfagsundervisere gennem årene, og det vil fortsat være en fast aktivitet – med værdifuldt bidrag fra kursusundervisere, virksomheder, skoler og universiteter.

Tidligere har kurset været afholdt i samarbejde med Den Jyske Håndværkerskole og DTU, hvor Anders Egede Daugaard, Associate Professor ved Department of Chemical and Biochemical Engineering, The Danish Polymer Centre flere gange har stået i spidsen for undervisningen.