Plastindustrien deltog i debat om plastforurening i Østersøen

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien, deltog i en paneldebat om plastforurening i Østersøen. Debatten blev afholdt i Den Blå Planet. Foto: Ocean Plastic Forum

Plastindustriens direktør Thomas Drustrup medvirkede  i en debat om plast i havet ved et arrangement i Den Blå Planet i København.

Del:

Den Blå Planet i København lagde lokaler til arrangementet Save the Baltic Sea om en ni måneder lang vandreekspedition i Østersøområdet, der skal sætte fokus på forurening i kystområdet omkring Østersøen. Arrangementet markerede den danske del af den ekspeditionen.

Arrangementet fandt sted i Den Blå Planet i København. Foto: Plastindustrien

Under arrangementet blev der afholdt en paneldebat om havforurening i Danmark. Foruden Thomas Drustrup bestod panelet Lars Fogh Mortensen, kandidat til Europa-Parlamentet for Radikale Venstre, Gittemarie Johansen, forfatter og foredragsholder og Isabel Aagaard, medstifter af virksomheden LastObject.

Debatpanelet bestod af Lars Fogh Mortensen, kandidat til Europa-Parlamentet for Radikale Venstre (tv.) Gittemarie Johansen, forfatter og foredragsholder, Plastindustriens direktør, Thomas Drustrup og medstifter af LastObject Isabel Aagard.

 

Industriens ansvar

I debatten sagde flere i panelet, at industrien bør tage et større ansvar for oprydning af plastforurening i havet – også i andre dele af verden.

Thomas Drustrup fremhævede nogle af de initiativer, som industrien allerede er en del af, blandt andet Ocean Plastic Forum og Operation Clean Sweep samt arbejdet med en designguide, der skal hjælpe virksomhederne med at designe produkter, så forbrugere nemmere kan anvende dem ansvarligt.

Han understregede samtidig, at hele samfundet skal hjælpe til i indsatsen for at undgå havforurening.