Prisvinder hos Melitek tog springet fra talknuser til industrioperatør

Max Hagenstam modtager prisen som Årets Lærling 2021
Fra venstre Kim Laursen, adm. direktør og ejer Melitek, Kim Frimann, formand DI Lolland-Falster, John Brædder (G), borgmester Guldborgsund Kommune og Max Hagenstam, Årets Lærling 2021.

Efter fire år med IT i revisionsbranchen skiftede Max Hagenstam boldgade og begyndte på uddannelsen som industrioperatør hos Melitek A/S. Nu bliver han præmieret som årets lærling af DI Lolland-Falster.

Del:

Max Hagenstam arbejdede fire år med IT i revisionsbranchen. Derefter skiftede han tallene ud og begyndte på uddannelsen til industrioperatør hos Melitek A/S, der er specialiseret i elastomer og polymer compounds.

Det har vist sig at være en god beslutning. Max Hagenstam er blevet valgt til at modtage prisen som årets lærling, der uddeles af DI Lolland-Falster.

– Max vinder prisen som årets lærling, fordi han både fagligt og socialt har gjort en enestående indsats i løbet af sin læretid. Han viser med sit eget eksempel, at der er forskellige veje til en erhvervsuddannelse. Og det kan forhåbentlig inspirere andre unge og voksne, siger Kim Frimann, formand for DI Lolland-Falster og adm. direktør i Frimann Biler A/S.

Stærk slutspurt gav flotte karakterer

Melitek har indstillet Max Hagestam til prisen, og virksomheden beskriver ham som en stille ung mand med styr på tingene. Han leverede en stærk slutspurt på uddannelsen med flotte karakterer.

– Max er en skattet medarbejder i vores virksomhed. Han er en dygtig kollega, som er vellidt af alle. Han stiller op, sætter sig ind i tingene og er meget bevidst om sine egne styrker og svagheder. Og selvom Max er en stille fyr, som ikke gør meget væsen af sig, er han udstyret med en stærk fightervilje, siger produktionschef Rikke Belling fra Melitek A/S.

DI Lolland-Falster arbejder for, at flere bliver inspireret til at tage en erhvervsuddannelse. Det gælder både de helt unge og de voksne i ufaglærte job.

De faglærte er kernearbejdskraften i virksomhederne. Fremskrivninger viser dog, at der bliver en stor mangel på faglært arbejdskraft i de kommende år.

Lærlingeprisen blev overrakt den 19. august 2021 på virksomheden af borgmester i Guldborgsund Kommune John Brædder (G) og formand for DI Lolland-Falster Kim Frimann.