Kingspan Insulation Danmark vinder Byggeriets Klimapris 2020

Byggeriets Klimapriser er stiftet af Brancheforeningen Danske Byggecentre for at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber.

Klima og miljø har aldrig stået højere på dagsordenen, og det afspejles i antallet af nominerede til Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpriser. Byggeriets Klimapris gik i år til Kingspan Insulation Danmark for deres ambitiøse klimastrategi ”Net Zero Energy”.

Del:

Den 7. september blev vinderene af Byggeriets Klimapris, Energipris, Miljøpris og Arbejdsmiljøpris offentliggjort.

Blandt de nominerede til Byggeriets Klimapris var de tre plastvirksomheder BEWi Synbra, Kingspan Insulation og Rias A/S.

Klimaprisen gik i år til Kingspan Insulation Danmark, der blev nomineret for virksomhedens ambitiøse klimastrategi ”Net Zero Energy” som har et mål om at gøre Kingspans 140 fabrikker verden over CO2 neutrale.

Og de er næsten i mål. Kingspans nye Kooltherm fabrik i Sverige på 18.000 m2 står klar til snart at levere isolering til Danmark og resten af Norden. Fabrikken kommer til at producere isoleringen ud fra 100 procent vedvarende energikilder.

  • Opvarmning sker via et lokalt og vedvarende fjernvarmeanlæg, og det meste af produktionen er drevet vha. affald eller biobrændstof, som er renset for CO2.
  • Genvinding af varme sker ved at udnytte energien i den udsugende luft til at opvarme den friske luft, der blæses tilbage i bygningen.
  • Der bliver opsat solpaneler
  • Plastaffald og papir bliver genanvendt, og produktionsaffald bliver anvendt som brændstof til energianlæg
  • 100 % af elektriciteten er en blanding af vedvarende energi fra sol, vind, vand og bioenergi.

Byggebranchen har et stort klimapotentiale

Kingspan arbejder ikke kun med at nedbringe CO2 udslip på deres egne fabrikker, de hjælper også virksomhedens kunder med at nedbringe deres energiforbrug og udledning af drivhusgasser ved hjælp af Kingspans energibesparende løsninger.
Byggerier er en af de helt store klimasyndere, og står for næsten 40 % af hele verdens CO2 udledning. Så det er ikke uvæsentligt, hvilken isoleringsproducent og type af isolering du vælger, når du skal i gang med et byggeri.

Se vinderne i de andre kategorier her: Byggeriets Klimapriser 2020