Dan-iso har knækket koden til genanvendelse af PUR

Dan-iso producerer bl.a. isolering til gulvvarmefordelere som vist på billedet. Virksomheden har fundet en løsning på genanvendelse af rigidt polyuretanskum, som hidtil har givet udfordringer.

Dan-iso A/S, der producerer rørisolering i PUR, har fundet en løsning på genanvendelse af overskudsmateriale fra produktionen, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Del:

Virksomheden Dan-iso A/S har udviklet en konstruktiv produktionsmetode, hvor 45 % af vægten på det færdige emne består af genanvendt PUR.

Genanvendelsen af produktionsspildet giver materialet ny værdi og bidrager i sidste ende til CO2-besparelser.

Tidligere har det været forbundet med meget store tekniske udfordringer at genanvende rigidt polyuretanskum på en måde, hvor materialets vigtigste tekniske egenskaber bliver bevaret.

Et stort fremskridt

Industriel genanvendelse af PUR har hidtil været minimal. De bedste resultater fra branchen har tidligere lydt på indhold af genanvendt materiale på 2-10 %.

Dan-isos succes er resultatet af en intensiv udviklingsproces, hvor reduktion af restprodukter og nyt liv til affald har været det primære formål.

I processen har virksomheden arbejdet med to metoder, som har givet gode resultater.

Den ene teknologi er nu moden til at blive implementeret i produktionen og levere grønnere isolering. Med de nyeste resultater er det således lykkedes at støbe produkter med høj grad af genanvendt materiale, der samtidigt besidder fuldt tilsvarende isoleringsværdi og materialeegenskaber som almindeligt formstøbt PUR.

Har du spørgsmål? Kontakt direktør Erik H. Møller på tlf.: 2947 9433.