Tredje Grundkursus om Polyurethan afholdt med stor succes

I starten af september deltog 22 personer i Polyurethan Grundkursus, som blev afviklet for tredje år i streg. Deltagerne fik en grundig indføring i alt fra PUR’s kemiske sammensætning, fremstilling, egenskaber, anvendelser og cirkulær økonomi. Se billeder og læs om kurset her.

Del:

I alt 22 personer deltog i Polyurethan Grundkursus, som løb af stablen over to dage i starten af september måned.

Kurset var det tredje i rækken af mere avancerede polyurethankurser afholdt i Videnparken i Fredericia hos BRONNUM Consulting Engineer.

Gennem et omfattende program med i alt 17 lektioner, blev der på kurset givet en grundlæggende indføring i polyurethankemi, fremstillingsteknologier for fleksible, stive og elastomere polyurethaner, sikkerhed, cirkulær økonomi og standarder for produkterne.

Rundt om PUR med 6 oplæg

I alt seks eksterne oplægsholdere bidrog til, at kurset blev spændende og lærerigt, fortæller Consulting Engineer M.IDA, Thomas Bronnum, som står for at planlægge og afvikle kurset.

Kursets oplægsholdere var Ralf Godbey fra Nortec-Cannon A/S, Erik Larsen fra Plixxent A/S, Chris Ungermand fra Huntsman Polyurethanes, samt Annemette Undén, medlem af Advisory Board i Sustainor, der stod for oplæg og facilitering af gruppearbejdet om cirkulær økonomi.

Som et nyt indslag gav Xavier Challamel fra Vencorex en digital lektion fra Frankrig om alifatiske diisocyanater og deres hovedanvendelser, der falder inden for coatings, adhesives & sealants og termoplastisk PU (TPU).

Sidst fortalte Jeannette Sund fra Chem-Trend om slipmidler til formstøbning af polyurethanemner – et indslag, rejser en række spørgsmål fra deltagerne.

Der er planer om at afholde endnu et kursus om et år. Datoen er endnu ikke fastlagt.

Læs mere om Polyurethan Grundkursus her.