Mini-portræt: Claus Lykke (Primo Danmark A/S)

Vi bringer en række mini-portrætter af medlemmerne i Plastindustriens bestyrelse. I denne omgang zoomer vi ind på Claus Lykke, der er administrerende direktør i virksomheden Primo Danmark A/S.

Del:

Claus Lykke er administrerende direktør i virksomheden Primo Danmark A/S, hvor han sidder med ansvaret for strategisk ledelse og fremdrift af virksomheden.

Stort ansvar at træffe beslutninger for hele branchen

Det at være med til at sætte retningen og skabe rammerne for en hel industri betragter Claus som et enormt privilegie. Men det er samtidig også et stort ansvar når man på vegne af mange forskellige interessenter skal træffe nødvendige og væsentlige beslutninger.

Muligheden for at påvirke og få indflydelse på den industri, som han hver dag er en aktiv del af, er årsagen til at Claus har engageret sig i Plastindustriens bestyrelse.

Plast har formidable egenskaber, men debatten mangler fakta

Plastbranchen har ifølge Claus den udfordring, at der – som i så mange andre sammenhænge – er clairvoyante vismænd, som præger dialogen.

Udfordringen består i at skabe en langt mere faktabaseret dialog end tilfældet er.

Men samtidig skal branchen også vise, at de har valgt at påtage sig det ansvar der følger med når plastprodukterne designes, produceres, anvendes, indsamles, genanvendes eller bortskaffes.

Plast har nogle formidable egenskaber og er i bund og grund et af de mest bæredygtige produkter, der overhovedet findes. Vi skal dog lære at blive bedre til at leve med plasten i alle henseender. Det fortjener plasten og dens image.

Hverdagen er fyldt med gode plastprodukter

Claus har ikke kun én men derimod flere favoritter når det kommer til plastprodukter.

Som eksempel kunne han ud fra sin egen hverdag i flæng nævne alt fra elektroniske værktøjer der dagligt benyttes (smartphone, tablet, laptop m.m.) over til de plastprodukter han anvender, når han dyrker sport og motion (løbesko, cykelhjelm, sportsur, skibriller m.m.).

Af andre plastprodukter bør tilføjes de rør som sikre os alle rent drikkevand, de pipetter, slanger og blodposer som sikre medicinalbranchen nødvendigt udstyr til behandling af syge patienter osv.

Sidst men ikke mindst ville Claus nok også savne de hundeposer, han anvender på de daglig gåture med hans to hunde (poser som naboerne også sætter pris på).

SE OGSÅ: Plastindustriens bestyrelse 2019-2020