Socioøkonomisk virksomhed hjælper med at samle undervisningsmaterialet PLASTLAB

Frederikka Petersen, projektleder i Praktisk Service, hjælper Plastindustrien med at udsende PLASTLAB-kasserne. Her optræder hun sammen med en brøkdel af de mange bøtter med plastgranulat, der indgår i undervisningsmaterialet.

Den socioøkonomiske virksomhed Praktisk Service i Stege på Møn hjælper Plastindustrien med at samle PLASTLAB-kasserne, der er brancheforeningens nye – og meget efterspurgte – undervisningsmateriale.

Del:

Kort før jul lancerede Plastindustrien undervisningsmaterialet PLASTLAB, der er en materialesamling, som også indeholder et forsøgshæfte samt en masse information om de mest udbredte plasttyper.

Materialet er primært målrettet undervisere, der gerne vil gøre det lettere at formidle viden plast til sine elever og studerende. For eksempel ved at vise at der findes mange forskellige slags plast, og at plasten kan genanvendes.

PLASTLAB-kasserne er siden lanceringen gået som varmt brød, og de første tusinde eksemplarer er allerede blevet sendt ud til skoler, uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Stor opgave at samle og udsende PLASTLAB

Imidlertid er det en omfattende opgave at samle indholdet til undervisningsmaterialet, og derfor har Plastindustrien allieret sig med den socioøkonomiske virksomhed Praktisk Service i Stege på Møn. Ikke mindst nu hvor det er blevet besluttet at samle to tusinde ekstra PLASTLAB-sæt, da de første tusinde eksemplarer, som tidligere nævnt, allerede er blevet sendt ud i landet.

Det betyder, at Praktisk Service samlet set skal påsætte 39.000 klistermærker, fylde 27.000 plastbøtter med næsten 1.5 ton plastgranulat og pakke det i 3000 papkasser. De nye eksemplarer af PLASTLAB-kassen forventes klar efter sommerferien.

Udover de syv materialeprøver følger der også et undervisningshæfte med i PLASTLAB-kassen. Det indeholder viden om de forskellige plasttypers egenskaber, anvendelser og genanvendelsesmuligheder.

Derudover rummer hæftet også en række forsøg til typebestemmelse af plast og nogle perspektiver på plast, der kan danne udgangspunkt for gode diskussioner i undervisningen fx om plast i havet, genanvendelse og cirkulær økonomi.

Disse virksomheder har bidraget til udviklingen af PLASTLAB:

  • Controlled Polymers
  • Erteco Rubber & Plastics
  • HH Plastkombi
  • Plastcom
  • Plastmo
  • Resinex
  • RPC M&H Plastics
  • RPC Superfos
  • Aage Vestergaard Larsen