Enorm efterspørgsel på nyt undervisningsmateriale om plast

Undervisningsmaterialet PLASTLAB har kun været på gaden i lidt over en måned, men mere end 500 personer – primært undervisere i grundskolen – har allerede bestilt et eksemplar.

Del:

Vi er midlertidigt udgået for PLASTLAB-kasser, men vi regner med snart at have en ny omgang klar. 

Kort før jul lancerede Plastindustrien undervisningsmaterialet PLASTLAB, der er en materialesamling, som også indeholder et forsøgshæfte samt en masse information om de mest udbredte plasttyper.

Materialet er primært målrettet undervisere, der gerne vil gøre det lettere at formidle viden plast til sine elever og studerende. For eksempel ved at vise at der findes mange forskellige slags plast. Et andet vigtigt budskab og fællestræk for plasttyperne er, at plasten kan genanvendes. Og at det bliver en stor del vores fremtid.

Mere end 500 personer har allerede bestilt et eksemplar af PLASTLAB-kassen. Det fortæller Rasmus Grusgaard, innovationskonsulent i Plastindustrien, der har været tovholder på udviklingen af undervisningsmaterialet:

– Vi har oplevet en helt enorm interesse, som faktisk er kommet en lille smule bag på os. De mange bestillinger viser klart og tydeligt, at der er en massiv efterspørgsel på mere viden om plast, som kun bliver et mere og mere udbredt tema i forskellige undervisningssammenhænge.

Rasmus Grusgaard fortsætter:

– Interessen er klart størst fra lærere der eksempelvis underviser i naturfag på grundskolens ældste klassetrin, men vi har også kunne mærke efterspørgsel fra forskellige erhvervsskoler og gymnasier. Endelig har vi også fået en række bestillinger fra plastvirksomheder, som agter at bruge materialet til at klæde nye medarbejdere ordentligt på med grundlæggende plastviden.

Udover de syv materialeprøver følger der også et undervisningshæfte med i PLASTLAB-kassen.  Det indeholder viden om de forskellige plasttypers egenskaber, anvendelser og genanvendelsesmuligheder.

Derudover rummer hæftet også en række forsøg til typebestemmelse af plast og nogle perspektiver på plast, der kan danne udgangspunkt for gode diskussioner i undervisningen fx om plast i havet, genanvendelse og cirkulær økonomi.

Plastindustrien har foreløbigt fået fremstillet ca. 1.000 eksemplarer af PLASTLAB, så det er stadigvæk muligt for interesserede at bestille et eksemplar. Brug formularen nedenfor.

Disse virksomheder har bidraget til udviklingen af PLASTLAB:

  • Controlled Polymers
  • Erteco Rubber & Plastics
  • HH Plastkombi
  • Plastcom
  • Plastmo
  • Resinex
  • RPC M&H Plastics
  • RPC Superfos
  • Aage Vestergaard Larsen
  • Faerch Plast

Er du interesseret i at prøve undervisningsmaterialet i PLASTLAB?

Så kan du bestille et eksemplar her: PLASTLAB