30 engagerede lærere på plastkursus i Sønderborg

30 engagerede fysik- og kemilærere var den 1. november på plastkursus i Sønderborg. Kurset inkluderede bl.a. et besøg hos RECON A/S.

Del:

Torsdag d. 1. november var 30 engagerede fysik- og kemilærere fra folkeskoler og gymnasier i Jylland og på Fyn, på Plastindustriens gratis plastkursus på Dybbølskolen og efterfølgende virksomhedsbesøg på RECON A/S i Sønderborg.

På skolen fik deltagerne et oplæg om plastens historie og de mange positive egenskaber og betydning, som plasten har i vores hverdag. For første gang introducerede Plastindustrien også et fokus på muligheder for genanvendelse af plast, med opfordring til at diskutere de mange aspekter her af i tværfaglige forløb med elever.

I forlængelse af oplægget undersøgte deltagerne plastmaterialer og emballage i skolens laboratorie.

Alle fik en gratis spritny undervisningsmateriale inkl. plastkasse med plastråvareprøver med hjem. Materialet er meget anvendeligt for elever, der laver den tværfaglige afgangsprøve i fysik/kemi, biologi og geografi.

Virksomheden RECON A/S, som både laver støbeværkstøjer og producerer plastemner til medicobranchen, havde arrangeret et spændende besøg ind i virksomhedens produktionshal.

Her fik lærerne kendskab til, hvordan en industrivirksomhed ser ud indefra og et godt indblik i værktøjsmageren og plastmagerens arbejde i praksis.

Michael Stender fra House og Science, Sønderborg Kommune siger:

– Der er et voksende ønske blandt pædagoger og lærere om at lade plast indgå i arbejdet med børn og unge. Fokus er på at lære en bæredygtig håndtering af plast, så det ikke bliver et miljøproblem og kan blive en ressource. På kurset var fokus derfor primært på anvendelsesorienteret viden frem for fagkemisk viden om plast.

Jo Dietrich, uddannelseskonsulent i Plastindustrien, supplerer:

– I Plastindustrien er vi glade for at kunne inspirere lærere til at føre en nuanceret debat og undervisning med deres elever om plast og genanvendelse. Dertil er vi meget glade for RECON åbner deres døre og skaber forbindelse mellem uddannelse og industri – for uden virksomhederne, kan vi ikke løfte den fælles opgave det er at få flere til at vælge at blive faglærte.

RECON A/S gav et unikt indblik i virksomhedens hverdag og produktion.