Forskning skal gøre det lettere at drive ejerledede virksomheder

Center for Ejerledede Virksomheder vil gennem forskning og konkrete værktøjer sikre en professionalisering af ejerledelse i Danmark.

Del:

Industriens Fond har indgået et samarbejde med Copenhagen Business School og INSEAD, hvor de har etableret Center for Ejerledede Virksomheder. Centeret har til formål at bidrage med vidensopbygning, værktøjer til virksomhedsdrift og uddannelsesaktivitet, der skal styrke og professionalisere ledelsen i de danske ejerledede virksomheder.

I Danmark er 80 % af alle virksomheder ejerledede og 10.000 af de ledere er i dag over 65 år. På baggrund af bl.a. de tal, er det væsentligt, at der bliver forsket og videregivet information om, hvordan man sikre succesfulde overdragelser, uden tab af vækst.

Center for Ejerledede Virksomheder sammenfatter løbende deres forskning, og har indtil nu udgivet 5 rapporter med emner som: Det gode ejerskifte, De økonomiske konsekvenser af ejerskifte i Danmark og personlige og familiemæssige udfordringer i forbindelse med ejerskifte.

Den sjette rapport er allerede på trapperne og vil omhandle De skattemæssige udfordringer ved ejerskifte.

En primær opgave for centeret er at sikre, at ejerskifte i danske virksomheder forløber succesfuldt for alle parter. For at styrke denne proces har centeret udviklet et online benchmarkingværktøj, som ejerlederne kan anvende i den daglige drift af virksomheden og til at planlægge sin fratrædelse fra virksomheden.

Industriens Fond har som målsætning, at der med dannelsen af Center for Ejerledede Virksomheder, er skabt en varig platform for udvikling og udveksling af kompetencer og aktiviteter, der skal gavne ejerledere og deres virksomheder. Resultaterne af den foreløbige forskning kan læses i de udgivne rapporter her.