Andertech udvikler ny type vakuum-transportør og investerer i nye 3D-printere

Andertech har siden 1984 leveret maskiner, systemer og udstyr til plastindustrien. Nu har Andertech udviklet en ny type vakuum-transportør, der skal hjælpe virksomheder med håndteringen af granulat, og derved spare både ressourcer og produktionsudgifter.

Del:

Andertech har udviklet en ny type vakuum-transportør, der arbejder efter ejector-princippet. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. Virksomheden betegner transportøren som en ultra-præcis ministøvsuger, der ved hjælp af vakuum transporterer det granulat, der tilsættes støbemaskinen.

Transportøren har fået tildelt navnet, Conradt efter Daniel Niklas Conradt, der er maskiningeniør i Andertechs konstruktionsafdeling.

I pressemeddelelsen oplyser virksomheden, at fra de i begyndelsen af maj måned fremviste transportøren på Elmia messen i Jönköping, har de på nuværende tidspunkt allerede modtaget forudbestillinger på 10 eksemplarer. Og Andertech forventer også samtidig et fremtidigt stort salg.

Investering i næsten 50 nye 3D-printere skal matche efterspørgslen på Conradt

Conradt er 3D-printet på Andertechs egen printfarm, der består af fire maskiner. Men Erik Steen Andersen, direktør i Andertech, oplyser i pressemeddelelsen, at virksomheden forventer at sælge mange flere eksemplarer af Conradt, og derfor også forventer at udvide printfarmen med næsten 50 nye maskiner.

– Potentialet i Conradt er så stort, at vi forventer at opskalere vores 3D-printfarm fra de nuværende fire maskiner til først 25 og siden 50, over en to-års periode. Udviklingen af Conradt har kun været mulig, fordi vi for fem år siden begyndte at eksperimentere med 3D-print, fortæller Erik Steen Andersen.

Han fortsætter:

– Valget af 3D-print har givet os nogle unikke frihedsgrader i konstruktionen. Uden 3D-print havde vi simpelthen ikke kunnet bygge sugeren, da den har nogle indvendige hulheder, som det ikke er teknisk muligt at støbe.

Det forventede øgede salg skyldes, at virksomheden vurderer, at der i Skandinavien står omkring 50.000 støbemaskiner og ekstruderer. Og ved at montere en Conradt vakuum-transportør kan virksomhedernes håndtering af granulat effektiviseres.