Maskin- og Værktøjssektionen besøgte DR-filmsæt på sommermøde

Maskin- og Værktøjssektionen besøgte filmsættet til den kommende DR-serie Carmen Curlers til sommermødet 2022

Der var nostalgi, plastnørderi og masser af anekdoter i luften, da Maskin- og Værktøjssektionen holdt deres traditionsrige sommermøde i DR’s Carmen Curlers studier. Læs reportagen og se billeder fra dagen her.

Del:

Plastindustriens medlemmer var taget afsted for at opleve et af de helt store danske industrieventyr i plastverdenen bag kulisserne. Nemlig Arne Bybjergs meget store succes med produktet Carmen Curlers.

Danmarks Radio er nemlig i fuld gang med at producere tre sæsoners dramaserie om den farverige fabrikant, hans produkt og excentriske livsstil, der efter sigende har været inspirationskilde for Simon Spies.

I Ringsted har DR’s dygtige scenografer indrettet plaststøberiet, ’fabrikken’, i en tom, anonym industribygning. Arrangementets deltagere fik sig således en endog meget stor overraskelse, da Søren Jochumsen bød indenfor i, hvad der viste sig at være en tro kopi af et plaststøberi i 1960’erne.

At operatøren røg cigaretter ved sprøjtestøbemaskinen og drak øl i frokostpausen var intet særsyn dengang. Alt fra maskiner over samlelinje til værkførerburet var naturligvis skabt eller samlet til formålet.

Medlemmer har bidraget til scenografien

Netop sprøjtestøbemaskinerne var selvfølgelig særligt interessante for sektionen. Ulrik Gert Nielsen fra Saxe Group har spillet en stor rolle i at hjælpe DR med at finde det gamle udstyr.

Plastindustriens seniorklub har også leveret værdifulde oplysninger og effekter. For eksempel Ole Toft, der var i besiddelse af flere prototyper fra udviklingen af eksempelvis FRX modellen – hvis nogen af læserne husker den.

Fra Ringsted gik turen til DR Byen på Amager. I DR Dramas kreative afdeling fik deltagerene indblik i de ekstremt detaljeorienterede processer med at fremskaffe tidstypiske rekvisitter, herunder for eksempel cigaretter, inventar og aviser.

Det er også i DR Byens studier, at administrationsbygningen, kroen og gården er opført. Disse lokaliteter giver næppe mening for læseren, før serien vises i efteråret, men her er der tale om tro kopier af bl.a. Grand Hotel i Kalundborg.

– Det var en hyggelig dag med rigtig godt kollegialt samvær – før den blodige konkurrence om at sælge flest sprøjtestøbemaskiner går løs igen i morgen, udtalte sektionens formand, Jens Thor Hansen fra ENGEL.

Sektionsstafetten er givet videre

Sektionens mangeårige sekretær Rasmus Grusgaard benyttede lejligheden til at videregive rollen som Maskin- og værktøjssektionens sekretær til uddannelseskonsulent Jo Dietrich og takke sektionen for mange års godt samarbejde.