Velbesøgt plastkursus for kemi- og fysiklærere

Mere end fyrre fysik- og kemilærere var med, da Plastindustrien den 3. maj var værter for et plastkursus, der inkluderede et besøg hos Aalborg Universitet i Esbjerg og AVK Plast i Ribe.

Del:

Plast er en stor del af vores hverdag. Emballage, telefoner, computere, transportmidler, tøj, sko og meget mere indeholder alt sammen store mængder plast. Ikke desto mindre kender kun de færreste plastens natur og kemien bag.

Derfor afholder Plastindustrien med jævne mellemrum kurser, der giver lærere ideer og de nødvendige grundlæggende redskaber til at arbejde med plast i fysik- og kemiundervisningen. Det seneste kursus blev afholdt den 3. maj, hvor mere end fyrre lærere deltog.

Dagen blev indledt ved et besøg på Aalborg Universitet i Esbjerg, hvor der var  plastoplæg samt mulighed for at afprøve undervisningsforsøg i laboratoriet.

Dernæst gik turen til AVK Plast i Ribe, som fortalte om deres spændende erfaringer med at fremstille affaldssystemer i genanvendt plast.

Jo Dietrich, uddannelseskonsulent i Plastindustrien, fortæller:

– Mange af deltagerne var begejstret over at få inspiration og ny konkret viden om plast og ikke mindst få afprøvet forsøg, som kan gennemføres med elever. Formålet med forsøgene er at lære eleverne om materialer til plastproduktion, samt at medvirke til at præge en ny generation i grundskolen i retning af de mange spændende job- og karrieremuligheder i plastibranchen.

Over 700 fysik- og kemilærere har gennem årene været afsted på Plastindustriens gratis kurser om plast.

LÆS MERE: Forsøgsvejledninger og undervisningsmaterialer