Plastix og LEGO House er blandt finalisterne til Danish Design Awards

Blandt finalisterne til årets designpris, Danish Design Awards, der afholdes den 28. maj i Industriens Hus i København, er virksomhederne Plastix A/S med Plastix og Kirkbi A/S med LEGO House.

Del:

Mandag den 28. maj kl. 16.30 til 22.00 uddeles årets designpris, Danish Design Awards, i 16 forskellige kategorier, der hylder forskellige projekter fra hverdagsliv til vision.

Bag arrangementet står Dansk Design Center og brancheorganisationen Design denmark. Arrangementet afholdes i Industriens Hus.

Finalisterne Plastix og LEGO House

Plasten er, på den ene eller anden måde, præsenteret blandt finalisterne. Herunder virksomheden Plastix A/S med produktet Plastix og Kirkbi A/S med bygningen LEGO House i Billund.

Juryen i Danish Design Awards begrunder nominering af Plastix med følgende forklaring:

– Plastix har over de seneste år udviklet metoder til at lave udtjente fiskenet og trawl om til den nye råvare, plastikgranulat. En niche inden for genbrug af plast, som er særligt interessant i forhold til havmiljøet. Det er et eksempel på højteknologisk innovation med potentiale til at forandre havets affald til værdifulde ressourcer.

Juryen begrundelse for nomineringen af LEGO House lyder således:

– Hjertet i Billunds nye 12.000 kvadratmeter store bygning, Lego House, er de inspirerende oplevelseszoner med lege- og udstillingsområder. Et koncept, der inviterer inden for i en enestående integration af leg og læring.

Flere nominerede virksomheder med produkter i plast

Blandt finalisterne findes også andre virksomheder, på den ene eller anden måde har integreret plasten i deres produkter.

Heriblandt findes virksomheden Tagtomat med produktet Danish Upcycle, hvis projekt arbejder med at omdanne brugte plastbokse fra fødevareindustrien til store plantekasser.

Et andet eksempel er virksomheden Peefence, hvis produkt er, hvad navnet indikerer. Peefence er et pissoir til udendørs arrangementer, og består af en let og bøjelig plast, der kan installeres på et flytbart hegn inden for få minutter uden brug af værktøj.

Design, der gør en forskel

Danish Design Award er en pris, der sætter fokus på effekten og værdien af design. Den hylder danske virksomheder og designere, der er med til at vise den forskel, deres løsninger gør i industrien, samfundet og hverdagslivet.

Vinderne af Danish Design Award får, udover hæderen, lov til at bruge logoet med teksten “Danish Design Award Winner 2018” i deres markedsføring af de designløsninger, der er blevet belønnet med en pris. Derudover vil vinderne blive præsenteret på danishdesignaward.com.