Virksomheder skal ikke længere udarbejde grønne regnskaber

Pr. 15. oktober 2015 er en række virksomheders pligt til at udarbejde grønne regnskaber blevet ophævet. Fremadrettet skal danske virksomheder følge EU-reglerne, og det betyder, at virksomhederne ikke længere skal bruge administrative ressourcer på at udarbejde de grønne regnskaber.

Del:

Bekendtgørelsen om visse virksomheders pligt til at udarbejde grønne regnskaber er ophævet pr. 15. oktober 2015. De nye regler betyder, at det sidste grønne regnskab, der skal indsendes til Miljøstyrelsen, er for regnskabsperioden 2014.

Den 15. oktober trådte en ny bekendtgørelse også i kraft, som pålægger store industrielle anlæg, landbrug og rensningsanlæg årligt at indberette data over udledning og overførsel af forurenende stoffer – de såkaldte PRTR-data.

Miljøstyrelsen estimerer at ca. danske 260 virksomheder skal indberette PRTR-data årligt.

Plastindustriens miljøchef Helle Fabiansen fortæller:

– Langt de fleste plastvirksomheder slap for pligten til at udarbejde grønne regnskaber i 2010. Virksomheder, der fremstiller skumplast eller andre polymere materialer, slipper nu som de sidste plastvirksomheder for fremover at skulle at udarbejde grønt regnskab.

Helle Fabiansen fortsætter:

– Det er godt, at Danmark nu vælger at følge EU’s regler på området, så danske virksomheder ikke længere skal bruge ressourcer på at udarbejde et grønt regnskab, som kun blev efterspurgt i et meget begrænset omfang.

Miljøstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om, hvilke former for indberetning, der erstatter de grønne regnskaber.