Rekordmange vil være plastmager

I år startede det største januarhold nogensinde på plastmageruddannelsen på Den jydske Haandværkerskole. Det er et resultat af det store arbejde, som Plastindustrien udfører sammen med skolen i Hadsten for at sikre opmærksomhed omkring uddannelsen.

Del:

Bragt som leder i Plast Panorama.

I januar måned startede ikke mindre end 30 elever på plastmageruddannelsen på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten. Det er det højeste antal nogensinde på det ellers traditionelt ret lille vinterhold, og det lover godt for sommerholdet, der som regel er mere end dobbelt så stort.

Det store hold er ikke kommet af sig selv. Det er et resultat af det forrygende samarbejde, som Plastindustrien har med skolen i Hadsten for at sikre opmærksomhed omkring uddannelsen. Vi har i efteråret taget flere nye skridt for at effektivisere indsatsen. Bliv plastmager-kampagnen har fået helt nyt liv på Facebook, hvor fire unge plastmagere deler du af deres hverdag på uddannelsen og i virksomhederne. Næsten 1.000 personer ”synes godt om” os på Facebook, og de får dermed løbende opdateringer fra os via det, der for mange unge i dag, er det helt primære medie. Vi har også produceret to nye film om uddannelsen, der i løbet af de sidste fire måneder er blevet set over 15.000 gange.

LÆS OGSÅ: Ny kampagne skal skaffe skarpe hjerner til plastmager-faget
LÆS OGSÅ: Mød de nye plastambassadører
LÆS OGSÅ: Se de nye plastmager-film

Branchen mangler faglært arbejdskraft

Vigtigheden af det arbejde, vi udfører, blev i november understreget af en analyse fra DI. Den viste, at industrien om få år vil stå med en akut og stor mangel på faglært arbejdskraft. Behovet opstår, fordi store generationer af faglærte trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet i disse år.

LÆS OGSÅ: Plastbranchen skriger på plastmagere

Vores rekrutteringsindsats vil derfor også fortsætte med uformindsket styrke fremadrettet.

Vi har i branchen længe kunne tilbyde praktikpladsgaranti til alle egnede plastmagerelever. Det har vi høstet stor anerkendelse for. Vi var fx i radioavisen med budskabet i efteråret. Det er vigtigt, at vi kan opretholde den garanti, og at vi forsat kan tilbyde lærepladser. Det er godt salgsargument, men det også vores sikkerhed for, at de udlærte plastmagere ved, hvad det vil sige at arbejde i en plastvirksomhed, når de står med svendebrevet i hånden. Det kan man ikke lære på skolebænken.