DBI Plastics kæmper aktivt for kompetent arbejdskraft

Ikke-kategoriseret

Fire plastmagerelever fra Den jydske Haandværkerskole var i sidste i praktik hos DBI Plastics A/S. Det er del af en strategi, der skal løse de udfordringer, DBI har med at tiltrække arbejdskraft, fortæller produktionschef Claus Christensen.

Del:

Uge 12 var praktikuge for det nye hold plastmagerelever, der startede på Den jydske Haandværkerskole i januar. Det betyder, at eleverne har været ude og få en forsmag på hverdagen i en plastvirksomhed. Hele fire af eleverne på holdet havde fået en aftale om at besøge DBI Plastics A/S i Stenlille.

 

Læs mere om virksomheden: 

 

 

Det langt fra en tilfældighed, at den vestsjællandske sprøjtestøbevirksomhed åbner dørene for de unge elever. Det fortæller produktionschef Claus Christensen:

– Vi har allerede nu store problemer med at tiltrække tilstrækkeligt med kompetent arbejdskraft. Og det er tilmed en udfordring, som vi føler os ret overbeviste om, kun bliver større fremover. Derfor er vi nødt til hele tiden at være meget aktive for at gøre opmærksom på os selv som en attraktiv arbejdsplads. Det er baggrunden for,at vi har taget imod de her fire elever,og for at vi altid sørger for at være åbne, når nogen viser interesse i vores virksomhed.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Uddanner fremtidens arbejdskraft

Aftalen med de fire elever kom i stand på den træffedag, som Den jydske Haandværkerskole afholdte tidligere på måneden. Formålet var her at skabe kontakt mellem virksomheder og eleverne, der lige nu er på jagt efter en fast aftale om praktikplads.

Claus Christensen fortæller, at praktikken i uge 12 sandsynligvis leder til en aftale om en fast lærelads for en eller to af eleverne:

– Vi har en turnus, hvor vi tager en ny lærling om året. Lærlingene er fantastisk vigtige for os, for når vi uddanner lærlinge, uddanner vi også egne fremtidige ansatte. Den plastmagerlærling, vi har nu, bliver færdig til sommer og bliver fastansat i virksomheden. Derfor skal vi have minimum én plastmagerlærling ind nu her. Praktikken i uge 12 har været en god mulighed for at se hinanden an, og jeg er ret sikker på at vi laver en fast aftale med en eller to af dem.