Plastindustriens høringssvar om Ressourceplan

Ikke-kategoriseret

Plastindustrien har netop indsendt et høringssvar i forbindelse med Ressourceplan for affaldshåndtering. I høringssvaret argumenterer Plastindustrien for, at planen bør sikre de rette forudsætninger (kvalitet, mængde, færre lovgivningsmæssige barrierer mm.) for en forretningsmæssig bæredygtig model for genanvendelse af plastaffald i Danmark.

Del:

I oktober 2013 blev regeringens længe ventede udkast til Ressourceplan for affaldshåndtering offentliggjort. I sidste uge var der deadline for at indsende et officielt høringssvar, og den mulighed benyttede Plastindustrien sig naturligvis af, da plast er et af planens helt centrale elementer. 

 

Plastindustrien har siden ressourceplanens lancering taget aktivt del i den offentlige debat, bl.a. gennem deltagelse i konferencer, udsendelse af pressemeddelelser og udarbejdelser af debatindlæg og kronikker til både lokale og nationale medier. 

I høringssvaret betoner Plastindustrien vigtigheden af, at ressouceplanen bliver nødt til at sikre de rette forudsætninger før den indsamlede pladst med succes kan genanvendes af danske plastforarbejdende virksomheder. 

LÆS MERE: Kronik – Genanvendelse af plast er det nye grønne

Skal genanvendelsen af plast fra de danske husholdninger blive en bæredygtig og forretningsmæssig god forretning, skal følgende forudsætninger være til stede:

– Høj kvalitet af den indsamlede plast

– Store ensartede mængder med høj forsyningssikkerhed

– Konkurrencedygtige priser sammenlignet med jomfruelig plastråvare

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Fjern unødvendige barrierer 

I høringssvaret argumenterer Plastindustrien også for, at ressourceplanen helt konkret skal fokusere mere på at modvirke de barrierer, der begrænser en øget brug af den plast, som kommunerne med i forlængelse af ressourceplanen nu skal i gang med at indsamle.

LÆS MERE: Ny undersøgelse – Lovgivning forhindrer øget brug af genbrugsplast

Afslutningvis understreger Plastindustrien, at organisationen meget gerne indgår i dialog og partnerskaber med relevante parter vedrørende øget genanvendelse af plastaffald i Danmark. 

LÆS MERE: Ny ressourcestrategi er et skridt i den helt rigtige retning