Arbejdstilsynet gennemfører særlig indsats i plastbranchen

Ikke-kategoriseret

I løbet af 2014 vil Arbejdstilsynet besøge 300 virksomheder i plast-, glas- og betonbranchen. Besøgene sker som led i en særlig indsats for at forbedre det fysiske og psykiske arbejdsmiljø og forebygge nedslidning. 

Del:

Arbejdstilsynet gennemfører i løbet af 2014 en indsats i plastbranchen, hvor fokus er dialog og vejledning om muskel- og skeletbelastninger og psykisk arbejdsmiljø.

De virksomheder, der bliver udvalgt til tilsyn vil få besøg af Arbejdstilsynet to gange med 1-6 måneders mellemrum. Inden besøget vil virksomhederne modtage et brev fra Arbejdstilsynet, der varsler besøget, så man har mulighed for at forberede sig.

Ved tilsynsbesøgene vil Arbejdstilsynet have fokus på virksomhedens ergonomiske og psykiske arbejdsmiljø, herunder arbejdsstillinger, tunge løft, brug af tekniske hjælpemidler, tidspres samt håndtering af fx vold, trusler og traumatiske hændelser. Arbejdstilsynet vil gennem dialog med ledelsen og de ansatte vejlede om, hvordan fysisk og psykisk nedslidning kan forebygge.

Selvom der er tale om et dialogbaseret tilsyn kan Arbejdstilsynet dog stadig udstede påbud, hvis der under besøget konstateres konkrete forhold, hvor arbejdsmiljøet ikke er i orden.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Forebyggelsespakke for plastbranchen

Som led i indsatsen vil Arbejdstilsynet orientere virksomhederne om mulighederne for at få økonomisk støtte til at styrke arbejdsmiljøet gennem de såkaldte ”forebyggelsespakker”.

Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse lancerede ved årsskiftet en forebyggelsespakke særligt målrettet plastvirksomheder og som giver mulighed for at skabe bedre arbejdssituationer for medarbejderne og generelt øge sundheden på arbejdspladsen.

LÆS OGSÅ: Få det bedre når I arbejder med plast

Forebyggelsespakken kan være en hjælpende hånd for de plastvirksomheder, som gerne vil gøre en ekstra indsats for et godt arbejdsmiljø.

– Forebyggelsespakken er specielt tilrettet plastindustrien, og det er nemt at søge. Men jeg vil gerne understrege, at man ikke forpligtet til at gøre brug af Arbejdstilsynets tilbud, som de vil præsentere, når de kommer på tilsyn som led i den særlige indsats rettet mod plastbranchen, fortæller Plastindustriens miljøchef Helle Fabiansen. 

Interesserede plastvirksomheder kan via hjemmesiden www.forebyggelsesfonden.dk sende en digital ansøgning, som bliver behandlet inden for 14 dage. Der er ikke fastsat nogen ansøgningsfrist.

Det er muligt for den enkelte virksomhed at søge om flere ’forebyggelsespakker’.