Videokonkurrence har sat plast og kemi på skoleskemaet

Ikke-kategoriseret

Som medarrangør på skolekonkurrencen ”Vores liv – vores fremtid” har Plastindustrien været med til at sætte kemi på dagsordenen i gymnasier og folkeskoler landet over. Vinderen af konkurrencen havde lavet em video om plast produceret af alger.

Del:

Af Asbjørn Lindsø, Plastindustrien
 

Kemi er næppe svaret, hvis du spørger en tilfældig ung om, hvad der er yndlingsfaget i skolen. Formålet med skolekonkurrencen ”Vores liv – vores fremtid” har været at ændre på det. Her er kemi nemlig blevet sat på dagsordenen på anderledes måde, hvor eleverne har dystet om at lave den bedste YouTube-film med spændende vinkler på faget. Plastindustrien står bag konkurrencen sammen med DI, Procesindustrien og Danmarks Farve- og Lakindustri.

8. X. fra Katrinebjergskolen i Aarhus vandt førstepræmien på 50.000 kr. for bedste folkeskolevideo med en film, der sætter fokus på plast. Filmen handler om, hvordan alger kan bruges i plastfremstillingen, så der fortsat kan produceres plast, når verdens olieressourcer slipper op.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME###
 

Kemikalier er ikke farlige

At de unge forstår sig på kemi er vigtigt af flere grunde, forklarer miljøchef i Plastindustrien Helle Fabiansen:

-Vi vil rigtig gerne have de unge til at interessere mere for kemi som fag, fordi den viden, de får her, er central, når de forhåbentlig skal være med til at udvikle innovative produkter til fremtidens plastindustri.

-Derudover har vi gerne ville vise de unge, hvordan kemi og kemikalier ikke behøver at være det samme som farlige og forurenende stoffer, men at kemi faktisk rummer løsningen på mange af vores miljø- og klimamæssige udfordringer. Når man ser de forskellige vindervideoer, så synes jeg bestemt, at det er lykkes. At en af vinderklasserne så tilmed sætter fokus på plast, det er jo bare ekstradejligt, siger Fabiansen.

Vinderne blev kåret på den årlige Kemiens Dag den 16. november. 2.A fra Odense Katedralskole vandt førstepræmien i kategorien for gymnasier for videofilmen ”Flere farver, sundere børn” – en provokerende film om fødevarer og sundhed. 

Se video

8.X både rapper, danser og laver kemiforsøg i deres video.