Plastindustrien skruer op for fokus på energisituationen

Energikrisen buldrer afsted og har store og direkte konsekvenser for plastvirksomheder, som sidder tilbage med enorme elregninger og begrænsede handlemuligheder. Derfor skruer Plastindustrien op for kommunikation og tiltag med energi i centrum.

Del:

Som konsekvens af den svære energisituation øger Plastindustrien kommunikationen og initiativer med fokus på energikrisen og energibesparelser.

Vi holder først og fremmest en tæt dialog med vores medlemmer i forhold til de konsekvenser, situationen har på virksomhederne, og vi holder os ajour med de poliske udmeldinger, så vi kan formidle status og ændringer og klæde medlemmer på med relevant viden. Derudover sætter vi energi på dagsordenen i egne arrangementer og projekter.

Få et overblik over, hvordan energi er på dagsordenen i Plastindustrien – aktuelt og i den kommende tid.

Opfordring til politisk handling – nu

Situationen er kritisk og kræver politisk handling og løsninger øjeblikkeligt. Derfor er vi i tæt dialog med DI om udviklingen og om vores handlemuligheder som brancheforening. Sammen med DI Produktion opfordrer Plastindustrien til, at der i EU tages hurtig handling for at hjælpe virksomheder igennem krisen. Konkret ønsker vi, at danske politikere presser på i EU for at afkoble elprisen fra de meget høje gaspriser.

Tæt kontakt til medlemmer

Flere af Plastindustriens medlemsvirksomheder melder sig på banen med eksempler på, hvordan energisituationen rammer dem. Der er nødvendigt at udbrede disse konkrete cases for at tydeliggøre, hvad virksomhederne står over for.

Aage Vestergaard Larsen A/S har netop meldt ud, at de har været nødsaget til at afskedige fem medarbejdere som en direkte konsekvens af en elregning, som er steget fra 300.000 til 2.4 mio. månedligt.

RC Plast har ligeledes meldt ud, at de stigende energipriser har store konsekvenser med stærkt reduceret produktion, som går ud over de ansatte, der må skiftes til at arbejde. Kontakt os gerne, hvis du har en tilsvarende case, du gerne vil viderebringe.

LÆS OGSÅ: Plastbranchen kæmper for at spare på strømmen

Energi på Netværksdagen

Vi italesætter energikrisen på Netværksdagen 2022 med et hovedoplæg fra Brian Vad Mathiesen, som forsker i energisystemer, energibesparelser, energipolitiske forhold og klima. Han vil udfolde sin viden og analysere den geopolitiske situation på energiområdet, de høje energipriser, forsyningssikkerheden samt give sit bud på, hvad vi kan vente os i den kommende tid. Tilmeld dig her.

LÆS OGSÅ: Lyt til oplæg fra DI branchedirektør om stigende energipriser

Netværk for energibesparelser

Energikrisen medfører et øget behov for energibesparende tiltag, og plastbranchen er godt i gang. Tidligere på året etablerede Plastindustrien et nyt Netværk for energibesparelser, som skal gøre det muligt for virksomheder at sparre med hinanden og holde sig opdateret på ny viden om CO2-reduktion og energibesparelser.

Plastindustrien har udgivet et inspirationskatalog til energibesparelser i produktionsvirksomheder. Siden udgivelsen i sommeren 2021 er kataloget kun blevet mere relevant.

Vi har desuden indgået et samarbejde med Energiteknolog-uddannelsen, der indebærer, at uddannelsens studerende kan give medlemsvirskomheder god og kompetent sparring om energioptimering.

DOWNLOAD: Energibesparelser i den danske plastbranche – fem konkrete virksomhedscases

Hold dig opdateret

Den kommende tid vil videndeling og egne aktiviteter om energikrisen og energibesparelser fylde mere i vores generelle kommunikation. Tilmeld dig vores nyhedsbreve PlastNyt og Nyt om miljø, hvis du vil følge med.

Der er ligeledes mulighed for at deltage i DI Produktions nye online-energiforum og følge udviklingen og energipriserne derigennem.

Læs alle nyheder vi skriver om energisituationen her.