Lyt til oplæg fra branchedirektør om de stigende energipriser

Lyt med her, hvis du gerne vil opdateres på situationen om de stigende energipriser og virksomheders handlerum. Optagelsen er fra Plastindustriens webinar med oplæg fra Troels Ranis, branchedirektør i DI.

Del:

Situationen omkring de stigende priser på energi er alvorlig – særligt for produktionsvirksomheder – og i Plastindustrien følger vi den nøje.

6. september afholdt vi webinar om de stigende energipriser, som rammer industrien lige nu – med særligt fokus på virksomheders handlerum.

Branchedirektør i DI Troels Ranis fortæller om energisituationen

Som følge af Ruslands invasion af Ukraine i februar i år har energipriserne nemlig nået niveauer, vi ikke har oplevet i mange år. Det betyder, at virksomheder og forbrugere har måttet betale usædvanlig høje elregninger, og for mange produktionsvirksomheder, heriblandt plastbranchens, er elpriserne allerede mangedoblet, mens andre kan se frem til markante prisstigninger, når deres fastlåste prisaftaler udløber.

På webinaret stillede Troels Ranis, branchedirektør i DI for klima, grøn omstilling og energi, skarpt på, hvilke faktorer der har forårsaget de historisk høje energipriser, hvordan DI forholder sig til situationen og de mulige løsninger, og ikke mindst hvad virksomhederne selv kan gøre.

14. september ventes EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, at præsentere Kommissionens forslag til at imødegå situationen på særligt el- og gasområdet.

Plastindustrien og DI følger udviklingen og er løbende i dialog med centrale myndigheder.

 

Lyt til oplægget her

 

Plastindustrien har fokus på CO2 og energibesparelser

Energibesparelser er mere relevant end nogensinde før. Energipriserne er stærkt stigende og der er stort fokus på at udfase gas fra produktionen. Dertil kommer det vedvarende fokus på virksomheders CO2-udledning, hvor både den kommende grønne skattereform og samfundets forventninger om CO2-reduktioner sætter rammen for en proaktiv indsats på energibesparelser.

Plastindustrien har derfor oprettet et nyt netværk for energibesparelser. Læs om netværket og hvordan du bliver en del af det her.

DOWNLOAD: Plastindustriens katalog: energibesparelser i den danske plastbranche