Carmo havde besøg af energiteknologstuderende

Energiteknologstuderende fra Københavns Erhvervsakademi besøgte i maj Carmo i Nordsjælland. Besøget var lærerigt for både de studerende og virksomheden.

Del:

Et hold energiteknologstuderende fra Københavns Erhvervsakademi var i sidste på besøg hos Carmo, der har over 60 års erfaring med produktion af sprøjtestøbte, højt specialiserede tekniske komponenter, heriblandt komponenter til medicinsk udstyr. Firmaet designer og eksporterer globalt.

Virksomheden i Espergærde arbejder desuden med at øge effektiviteten på en lang række punkter alt sammen med henblik på at reducere sit klimaaftryk. Derfor var det også nærliggende for Carmo at invitere studerende med indblik i netop, hvordan virksomheder kan blive mere bæredygtige.

Energibesparende uddannelse

Energiteknolog er en toårig uddannelse, der giver de studerende kompetencer til at varetage opgaver i forbindelse med energieffektivisering. De studerende får redskaber til at energieffektivisere bygningers klimaskærme, ventilationsanlæg, el- og vvs-installationer og centralvarmeanlæg. Uddannelsen gør dem desuden i stand til at rådgive virksomheder i at omlægge energiforsyningen til vedvarende energikilder, som sol- og vindenergi.

Plastindustrien lancerer nyt Netværk for Energibesparelse

De studerende skal i løbet af uddannelsen igennem en praktikperiode, der ligger på sidste semester. Her får de mulighed for at afprøve deres færdigheder i et autentisk arbejdsmiljø.

Lærerig oplevelse

I forbindelse med besøget havde de studerende på forhånd fået til opgave at komme med en række bud på, hvordan Carmo kan energieffektivisere. En opgave, som også blev udgangspunkt for de studerendes rundvisning på virksomheden. De studerende fik således indblik i, hvordan energi bliver anvendt i produktionen, heriblandt hvor meget energi det kræver at opvarme og nedkøle plast, samt hvordan energiforbruget kommer til udtryk i virksomhedens produktion.

Herefter fik de studerende mulighed for at præsentere deres ideer til, hvordan virksomheden kan energieffektivisere yderligere. Her lagde de studerende især vægt på muligheden for at opsætte solceller, samt hvad andre energikilder end naturgas kan give Carmo.
Forslagene blev godt modtaget på Carmo, hvor man kunne se et potentiale i de studerendes bud på en yderligere effektivitet i brugen af energi.

Direktør: ”En fornøjelse at have de studerende på besøg”’

For direktør Claus Ishøy var det en fornøjelse at have de studerende på besøg.
– Det var en fornøjelse at fortælle, fremvise, brainstorme og blive inspireret af en gruppe engagerede og vidende studerende.