Nyt projekt skal hjælpe 12.500 virksomheder med CO2-besparelser

Ifølge Stig Krogh Pedersen, CEO i Eletro Isola, banede Klimaklar SMV vejen for CO2-reduktioner og en klar klimastrategi. Nu skal projektet 'Klimaklar Produktionsvirksomhed' hjælpe 12.500 danske produktionsvirksomheder på samme kurs.

Dansk Industri og Industriens Fond har løftet sløret for et nyt projekt, som skal hjælpe 12.500 danske produktionsvirksomheder med C02-besparelser. Projektet er støttet med 40. mio. kr. fra Industriens Fond.

Del:

Klimaklar SMV blev afrundet med en online konference den 26. januar 2022.

Foruden resultater og erfaringer fra medvirkende virksomheder kunne Dansk Industri og Industriens Fond løfte sløret for, at klimaprojektet skal leve videre i en ny form under titlen Klimaklar Produktionsvirksomhed.

En bevilling på 40 mio. kr. fra Industriens Fond skal finansiere det nye projekt, som har til formål at hjælpe 12.500 danske produktionsvirksomheder med at lave klimaregnskaber og nedbringe CO2-aftrykket.

Kompositvirksomheden Elektro-Isola var blandt de 50 virksomheder, der medvirkede i Klimaklar SMV. Ifølge CEO Stig Krogh Pedersen blev deres medvirken springbrættet til en konkret handlingsplan og stor CO2-gevinst:

– Vi var i 2020 meget famlende i forhold til vores CO2-udledning. Vi vidste ikke, hvor stort det var – eller hvordan det var fordelt. Men så fik vi muligheden for at deltage Klimaklar SMV, der gav os værktøjer til at kortlægge vores udledning. Og det førte i sommeren 2021 til, at bestyrelse og ejere godkendte store investeringer, der skærer markant i vores CO2-belastning, fortæller han.

Klimaklar SMV førte til, at Elektro-Isola har tilsluttet det globale initiativ Science Based Targets (SBTi) med et ambitiøst mål om at reducere virksomhedens CO2-udledning med 50 % frem mod 2030. Det skal blandt andet ske ved at gennemføre et stort energirenoveringsprojekt for et tocifret millionbeløb.

Bygger videre på Klimaklar SMV

Gennem Klimaklar SMV har 50 SMV’er med hjælp fra rådgivningsvirksomheden Viegand Maagøe gennemgået et forløb, hvor de har fået hjælp til at lave klimaregnskaber og CO2-reduktionsplaner baseret på deres forventninger frem til 2030.

De har også fået rådgivning og sparring om grøn markedsføring og kommunikation.

Søren Eriksen, adm. direktør i Viegand Maagøe, fortæller på rådgivningsvirksomhedens hjemmeside:

– Vi har gennem intensiv rådgivning af de 50 virksomheder i Klimaklar SMV opbygget en enorm viden om de barrierer og muligheder, der møder danske produktionsvirksomheder. Vi er stolte af, at projektet lever videre i en ny form, og glæder os til at arbejde videre med virksomhederne.

Projektet gennemføres desuden i samarbejde med Klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder og Global Compact Network Denmark.