Reportage fra konferencen: Den energieffektive plastindustri

Den-energieffektive-plastindustri reportage

Mandag den 30. august 2021 inviterede Plastindustrien til konferencen: Den energieffektive plastindustri. Dagen bød bl.a. på indlæg fra LEGO, Ammeraal Beltec og Berry Superfos, der delte ud af deres erfaring med energioptimering. I denne reportage har vi samlet billeder og præsentationer fra dagen.

Del:

Mandag den 30. august  inviterede Plastindustrien til konferencen: ’Den energieffektive plastindustri’, som afholdtes hos LEGO House i Billund.

Konferencen er kulminationen på et stort 5-årigt projekt mellem Plastindustrien, Energistyrelsen og 23 danske plastvirksomheder, hvor energibesparelser har været i højsædet.

Projektet har kort fortalt medført blivende energibesparelser på ca. 25.000 MWh årligt svarende til en mindsket CO2-udledning på 5.500 ton per år.

Til konferencen var omkring 80 deltagere fra den danske plastbranche, studerende fra energiteknologuddannelserne og andre interessede samlet for at høre mere om energieffektivisering hos danske plastvirksomheder.

Inspirationskatalog skal sikre yderligere besparelser

Anders K. Knudsen, miljøkonsulent i Plastindustrien og tovholder på processen, var rigtig glad for det stærke fremmøde og det stærke engagement fra virksomhedernes side:

Jeg er virkelig imponeret over, hvor seriøst virksomhederne er gået ind i projektet. De har fremskaffet forbrugsdata, involveret medarbejderne og vidensdelt med de øvrige virksomheder. Derudover har flere af dem stillet op som case i et stort inspirationskatalog, som forhåbentlig kan få projektets erfaringer til at brede sig som ringe i vandet i hele branchen.

Udover en række konkrete virksomhedscases og indlæg om fremtidens energieffektive produktionsvirksomheder, lancerede Plastindustrien også det nye katalog ’Energibesparelser i den danske plastbranche – fem konkrete virksomhedscases’, som skal inspirere virksomheder såvel i som uden for plastbranchen til at komme i gang med energibesparelser.

I denne reportage kan du se billeder og oplægsholdernes præsentationer.

Billeder:

Præsentationer: