Se eller gense webinaret: Dokumentér din virksomheds CO2-udslip

Se eller gense optagelsen af webinaret: Dokumentér din virksomheds CO2-udslip. DI Klimapolitik, Niras og EnergySolution fortæller bl.a. om, hvordan virksomheder skal forholde sige til den nuværende lovgivning, samt hvordan man udregner og dokumenterer sin virksomheds CO2-udledning.

Del:

CO2-udledning fra virksomheder og produkter er mere end nogensinde relevant. Virksomheder bliver mødt med stadig flere spørgsmål og krav om såvel dokumentation som reduktion af deres klimabelastning.

Ligeledes kan CO2-neutralitet vise sig at være en konkurrencefordel, der gør virksomhederne og deres produkter mere attraktive på et globalt marked.

Derfor inviterede Plastindustrien, den 24. februar, til et webinar med fokus på måling af virksomheders CO2-udledning samt krav til reduktion af klimabelastning.

Bliv klogere på din virksomheds CO2-udledninger

Til at hjælpe os med at blive klogere på CO2-udledninger og dokumentation af disse, havde vi inviteret en række eksperter på området:

  • Rikke Lysberg Bernbom, chefkonsulent i DI Klimapolitik. Rikke arbejder bl.a. med klimaberegneren samt afrapportering af CO2-udledninger. Rikke gav et overblik over nuværende lovgivning på området samt et bud på, hvad fremtiden bringer af regulering og forventninger til virksomheders dokumentation af klimabelastningen.
  • Christian Eriksen, ekspertisechef i Niras. Niras har i samarbejde med Erhvervsstyrelsen udviklet CO2-beregneren på virksomhedsguiden.dk. Her kan virksomheder udregne klimabelastningen af deres aktiviteter i form af både direkte og indirekte udledninger. Beregneren er gratis tilgængelig for alle. Christian viste, hvordan beregneren fungerer og gav konkrete eksempler undervejs.
  • Niels Nicolai Andersen, CSO i EnergySolution. Nicolai rådgiver virksomheder i at dokumentere produkters og serviceydelsers samlede CO2-udledning og miljøpåvirkning på værdi- samt forsyningskædeniveau, hvor de bl.a. arbejder med livscyklusanalyser og miljøvaredeklarationer. Nicolai viste bl.a. eksempler på beregninger af genanvendt vs. virgin plast.

Se ‘Dokumenter din virksomheds CO2-udslip’ på vores Youtube-kanal.

Vil din virksomhed i gang med klimaregnskab, CO2-beregning og LCA?

Grøn Cirkulær Omstilling (GCO) er et nationalt støtteprogram for små- og  mellemstore virksomheder, der gerne vil i gang med lave klimaregnskab, CO2-beregninger, carbon foot print-analyser og livscyklusanalyser i deres virksomhed. GCO er for virksomheder inden for alle brancher, men har et særligt fokus på bl.a. plast.

Virksomhederne modtager op til 90.000 kr. til indkøb af eksperthjælp fra dygtige private rådgivere inden for grøn forretningsudvikling og beregning af din virksomheds CO2-aftryk. Virksomhederne skal således ikke selv have kontanter op af lommen, men derimod indgå med sin tid – ca. 350 timer fordelt over 5-7 måneder.

Interesserede virksomheder kan sende ansøgning her: https://groenogcirkulaer.dk/ansoeg/.

For mere info eller spørgsmål kontakt Jonas Junge Andersen: 23839046 & jja@cleancluster.dk

Se præsentationerne fra webinaret her: