Mini-portræt: Tom Mikkelsen (Dan-Foam ApS)

Vi bringer en række mini-portrætter af medlemmerne i Plastindustriens bestyrelse. I denne omgang zoomer vi ind på Tom Mikkelsen, der er Global Sr. Category Manager i Dan-Foam ApS.

Del:

Tom Mikkelsen er Global Sr. Category Manager i Dan-Foam ApS, der er et datterselskab af TempurSealy, som er en af verdens største fabrikanter af madrasser med en kerne af skum, fjedre eller en innovativ blanding deraf.

Tom Mikkelsen har været 25 år i plastbranchen, hvoraf han de seneste 20 år har fokuseret på fleksibel polyurethan (PUR) til komfortformål – Tempur puder og madrasser.

Hovedparten af tiden har han haft ansvar inden for teknologi og produktudvikling, men i de seneste par år har Tom Mikkelsen haft globalt ansvar for indkøb af forskellige polymerer til virksomhedens tre skumfabrikker.

Derudover har Tom Mikkelsen også været med i forskellige fora for cirkulær økonomi i både ind- og udland.

Det er vigtigt at repræsentere forskellige polymere i bestyrelsen

Tom Mikkelsen har engageret sig i Plastindustriens bestyrelse, da han altid har været fascineret af polymere – termoplastiske som hærdeplastiske.

Gennem sine mange år i branchen har Tom Mikkelsen tilegnet sig megen viden om polyurethan, og derfor vil han gerne medvirke til at polyurethan også er repræsenteret i diskussionerne omkring bestyrelsesbordet.

Plastbranchen skal iværksætte flere plastinitiativer

Plastens generelle image er en stor udfordring, ifølge Tom Mikkelsen. Derfor handler det om, at vi både lokalt, men også globalt, skal have iværksat mange flere initiativer, for at forhindre at plast havner i naturen.

Samtidig med, at disse initiativer iværksættes, så er det samtidig vigtigt at vi også husker at fortælle om de mange fortrinlige egenskaber som plasten besidder. Det handler bare om, at vi lærer at anvende plasten korrekt.

En klar vinder sikrer den gode nattesøvn

Tom Mikkelsen kender mange gode plastprodukter, men han bliver nødt til at fremhæve hans absolutte favorit. Det er naturligvis Tempur madrassen, der sikrer at han hver dag vågner veludhvilet op.

SE OGSÅ: Plastindustriens bestyrelse 2019-2020