Mange plastvirksomheder melder sig til at producere værnemidler

"Vi har fået rigtig god feedback på vores opfordring om at råbe op, hvis man på den ene eller anden måde kan hjælpe med at fremstille værnemidler," fortæller Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.

Ca. 35 aktører i plastbranchen har tilkendegivet, at de er parate til at hjælpe på den ene eller anden måde med at sikre en sikker forsyning af værnemidler til sundhedssystemet.

Del:

Brancheorganisationen Plastindustrien har i de seneste par uger bedt alle aktører i plastbranchen om at melde sig under fanerne i kampen for at begrænse smitten af coronavirus ved at producere værnemidler og andre relevante produkter til sundhedsvæsenet.

Opfordringen fra Plastindustrien er blevet udsendt efter en kontakt fra Lægemiddelstyrelsen, der gerne vil forebygge en mangel på værnemidler. Ca. 35 aktører i plastbranchen har allerede tilkendegivet, at de er parate til at hjælpe på den ene eller anden måde.

Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien fortæller:

– Vi har fået rigtig god feedback på vores opfordring om at råbe op, hvis man på den ene eller anden måde kan hjælpe med at fremstille værnemidler. Enkelte virksomheder har allerede trykket på produktionsknappen, andre kan være i gang i løbet af kort tid, mens en tredje gruppe af virksomheder kan understøtte den danske forsyningssikkerhed på længere sigt.

Han siger afslutningsvis:

– Når jeg ser på de henvendelser, der løbende tikker ind, så bliver jeg optimistisk. Det vidner om et erhvervsliv, der er både fleksible og parat til at hjælpe så godt de kan i den udfordrende situation netop nu.

LÆS OGSÅ: Virksomheder knokler for at fremskaffe værnemidler