PLIXXENT – Ny europæisk leverandør af polyurethanløsninger

Medarbejder hos PLIXXENT inspicerer et PUR-produkt. Copyrights tilhører PLIXXENT.

Fra d. 1. november 2019 opererer fire europæiske systemhuse samlet under navnet PLIXXENT. Koncernen leverer polyurethanløsninger (PUR) til det europæiske marked. Med ca. 250 fuldtidsansatte medarbejdere fordelt på fem lokationer i Europa, så forventer koncernen at dække hele applikationsområdet for PUR-systemer.

Del:

Polyurethan (PUR) findes overalt. Med deres mangfoldige egenskaber og ydeevne anvendes polyurethaner til utallige formål og i mange forskellige brancher.

Den 1. november 2019 overtog den amerikanske investor H.I.G. Capital ejerskabet af koncernen PLIXXENT.

Koncernen består af fire europæiske systemhuse, der udskiltes fra deres tidligere moderselskab Covestro i sommeren 2019.

PUR-løsninger til hele applikationsområdet

Systemhusene udvikler og fremstiller brugsklare løsninger til produktion af et bredt spektrum af polyurethan-produkter som f.eks. isoleringsmaterialer, skum, skosåler og byggematerialer.

Med omkring 250 fuldtidsansatte medarbejdere fordelt i hhv. Tyskland, Italien, Spanien, Holland og Danmark, forventer koncernen at dække hele applikationsområdet for PUR-systemer.

De største kundegrupper er fra byggematerialeindustrien, producenter af husholdningsudstyr, møbelbranchen og bilbranchen.

Administrerende direktør for PLIXXENT Holding, dr. Jörg Schottek fortæller:

– PLIXXENT er ekstremt godt positioneret til at udfylde rollen som partner for kunder, der søger højtydende, applikationsspecifikke polyurethan-teknologier.

Han fortsætter:

– I samarbejde med vores kunder følger vi en fleksibel, kreativ og individuel indfaldsvinkel til udvikling og forbedring af produkter i relation til design, funktionalitet og ydeevne. Vi udvikler løsninger, der opfylder vores kunders behov i alle henseender. På den baggrund planlægger vi at udvide vores paneuropæiske tilstedeværelse i de kommende år via organisk vækst og opkøb med støtte fra vores ejer.

Samlet ekspertise skal implementere best practice

Ved at samle ekspertise hos de enkelte systemhuse vil det være muligt at udnytte synergier og fuldt ud implementere ’best practise’. Koncernen har stor erfaring inden for udvikling, fremstilling og proces-setup af polyurethanløsninger, samt fleksibilitet i valg af råmaterialer.

Der er underskrevet en kontrakt for levering af råmaterialer med koncernens tidligere moderselskab Covestro. Derudover indkøbes der også komponenter/råmaterialer fra andre leverandører. Dette gør det muligt for PLIXXENT at udvide sit produktsortiment betydeligt i forhold til den gamle struktur.